Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:867565
 
Evaluation:
Published: 10.12.2003.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Tiesību normas, to skaidrojums    4
1.1.  Tiesību normu īpašības    4
1.2.  Tiesību normu loģiskā struktūra    5
1.3.  Tiesību normu klasifikācija    5
2.  Tiesību avoti    7
2.1.  Tiesību avotu veidi    7
  Secinājumi    10
  Izmantotā literatūra    11
  PIELIKUMS    12
Extract

Tēmu „Tiesības normas un avoti” izvēlējos, jo pašai šķita interesantākais no visiem izvēles variantiem, kā arī vēlējos tuvāk iepazīties ar pastāvošajām tiesību normām un avotiem, iepazīt to saturu, struktūru, veidošanās procesu un ietekmi uz katra indivīda ikdienu, vēl jo vairāk tādēļ, ka ikdienā tam netiek pievērsta uzmanība tieši no teorētiskās puses, bet gan tiesību normas vairāk tiek uztvertas kā vienkārša tiesiskās sadzīves sastāvdaļa.
Ar šo darbu centos panākt tādu kā kopsaucēju par attiecīgo tematu, kā arī gūt un izveidot maksimāli vienkāršotu konkrētu kopsaucošu priekšstatu, neiedziļinoties detaļās, jo tad būtu nepieciešams sarakstīt grāmatu, taču tas nebija šī darba mērķis. Mērķis un rezultāts, šķiet, ir panākts un jādomā, ka nākotnē šis materiāls noderēs arī apgūstot šo tēmu lekcijās.
Tiesību normas ir pietiekami plašs jēdziens, tāpēc tās dažādās vietās ir skaidrotas vairākos variantos. Vārds „norma” ir vispārējs noteikums, kas regulē cilvēku uzvedību un rīcību sabiedrībā. Līdz ar to top jau skaidrs, ka tas ir kaut, kas, kas nosaka mūsu visu ikdienu darbā, mājās, uz ielas, attiecības – paredzot vairāk vai mazāk konkrētus noteikumus. Principā, tiesību norma ir cilvēku uzvedības modelis, taču abstrakts uzvedības priekšraksts. Apkopojot skaidrotos tiesību normu variantus, rodas plaša definīcija:
Tiesību normas – tās ir tiesību pamatšūnas, kas veido tiesību sistēmu kopumā un tiesību struktūras primārais elements. Tiesību normas tiek ietvertas tiesību avotos. Attiecīgi sagrupējot, tiesību normas veido tiesību institūtus (piem., valsts dienesta institūts), no kuriem, savukārt, veidojas tiesību nozares – patstāvīgas tiesību sistēmas daļa, kas ar speciālām metodēm regulē sabiedriskas attiecības, izdodot un apstiprinot dažādus normatīvos aktus (sk. Pielikumā Nr.1 – Normatīvo aktu hierarhija Latvijā).
Tiesību normas ir kompetentu valsts iestāžu noteikti vai sankcionēti vispārīga rakstura uzvedības noteikumi, kas izsaka valsts gribu, regulē sabiedriskās attiecības un to izpildi garantē valsts.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1119682
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register