Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:315443
 
Author:
Evaluation:
Published: 16.05.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

1. Tiesu resora amatpersonas un viņu funkcijas.
Tiesu resora amatpersonas pieņem darbā un atlaiž no darba attiecīgās tiesas priekšsēdētājs saskaņā ar likumdošanas aktiem.
Katrā tiesā ir nepieciešams tiesas administrators, kas nodarbojas ar saimnieciskajiem darbiem, gādā par tiesas materiālo nodrošinājumu, piemērotām telpām un kārtību.
Tiesneša palīgi – viņu kompetencē ir nodarboties un veikt pasākumus sakarā ar lietu sagatavošanu izskatīšanai tiesas sēdē. Tiesneša palīgu uzdevums ir atvieglot tiesnešu darbu, viņa uzdevumos ietilpst pieņemt apmeklētājus, pieņemt viņu iesniegumus, kā arī pildīt citus tiesneša dotos uzdevumus.
Starp tiesu resora amatpersonām ir jāmin tiesas konsultants. Viņš ir tā amatpersona tiesā, kas vispārina attiecīgās tiesas tiesu praksi, analizē praksi, kā arī organizē, vada un veic visa veida metodisko darbu tiesā.
Katrā tiesā ir tiesas kanceleja, kuru vada kancelejas pārzinis. Tiesas kanceleja pēc tiesneša rīkojuma izraksta un nosūta pavēstes par tiesājamo, cietušo, liecinieku, ekspertu un citu personu aicināšanu uz tiesas sēdi, kā arī nosūta dažādus nepieciešamos pieprasījumus, paziņojumus, kā arī citus dokumentus sakarā ar tiesas sēdes sagatavošanu. Tā vadībā strādā tiesas sēžu sekretāri un citi kancelejas darbinieki.
Tiesas sēdes sekretārs raksta tiesas sēdes protokolu, tātad sastāda vienu no iztiesāšanas vissvarīgākajiem procesuālajiem dokumentiem.
Tiesas ziņnesis tiesās ir paredzēts tādu uzdevumu veikšanai kā apsūdzības rakstu, dažādu tiesas dokumentu un tiesas pavēstu nogādāšanai adresātam.
Tiesvedības valodas principa ievērošanas nolūkā tiesās ir tiesas tulki. Tulks likumā noteiktajos gadījumos piedalās tiesas sēdēs, kā arī tulko tiesas dokumentus.

2. Augstākās tiesas tiesu palātas un to kompetence.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register