Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:761818
 
Author:
Evaluation:
Published: 27.03.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Used
Extract


Dabas un tehnikas mijiedarbības sistēmu izveides un funkcionēšanas pamatā ir ekoloģiskā drošība. Ekoloģiskā drošība ir stāvoklis, kad ekosistēma mijiedarbībā ar tehniskiem objektiem atrodas līdzsvara stāvoklī. Spēju pretoties izmaiņām un saglabāt līdzsvaru nodrošina atgriezeniskās saites mehānismi, kas nosaka sistēmas atbildes reakciju uz izmaiņām. Ekosistēmas stabilitātes problēma dod uzdevumu iegūt kvantitatīvus novērtējumus faktoriem, kas var izjaukt ekosistēmas stabilitāti. Šāds novērtējums ļauj aprēķināt maksimāli pieļaujamo slodzi, kuras pārsniegšana var izraisīt atsevišķu ekosistēmas parametru izmaiņu vai pat ekosistēmas bojāeju – ekoloģisko katastrofu. Ekoloģiskā potenciāla un jaudas novērtēšana saistīta ar grūtībām, kas rodas, mērot enerģijas, vielas un informācijas plūsmas ekosistēmā, tāpēc šos lielumus var noteikt tikai netieši.
Galvenā cilvēces attīstības problēma ir pārmērīgi liels resursu patēriņš rūpnieciski attīstītās valstīs. Iznīcinošas rūpnieciski tehniskas darbības dēļ ir notikušas tādas izmaiņas, kas izraisījušas antropogēnā faktora pārvēršanos par globāla mēroga kritisko faktoru. Sevišķi nopietna problēma ir bīstamā rūpniecība un patēriņš, jo rūpniecības un sadzīves atkritumu veidošanās un uzkrāšanās ātrums ir ļoti liels, bet gandrīz netiek radīti jauni līdzekļi atkritumu utilizēšanai un pārstrādei. Vairāk kā 75% atkritumu ir bīstami gan videi, gan cilvēkam.
Antropogēnās ietekmes rezultātā apkārtējā vidē regulāri nonāk vielas, kas zināmā mērā ir toksiskas un bīstamas biosfērai un noved pie dzīvu organismu – pirmkārt jau cilvēka – ekoloģisko dzīves apstākļu pasliktināšanās …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,98 €
Work pack Nr. 1117359
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register