Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:625900
 
Evaluation:
Published: 31.05.2004.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 9 units
References: Not used
Extract

Totalitārajā režīmā pastāvēja terora sistēma, kas vispirms tika vērsta pret potenciālajām vai iedomātajām “naidīgajām” šķirām vai rasēm. Atšķirībā no autoritārajiem režīmiem totalitārismā terors ir arī iebaidīšanas līdzeklis. Politisko pretinieku vainu nebija nepieciešams pierādīt. Totalitārie režīmi 20 gs. iegājuši vēsturē ar vēl neredzētu iznīcināto cilvēku skaitu. Totalitārisms ir režīms, kas nevar funkcionēt bez regulārām masveida “tīrīšanām”.
Nacistiskajā Vācijā pastiprinājās ebreju vajāšana. Antisemītisms kļuva par oficiālu valsts politiku. Sākot ar 1935.gadu ebrejiem tika atņemta pilsonība, viņiem aizliedza ieņemt valsts amatus, nodarboties ar biznesu, aizliedza strādāt daudzās profesijās, t.sk. par ārstiem, tiesnešiem, augstskolu pasniedzējiem. Daudzos veikalos viņiem nepārdeva preces. Zemes un dzīvokļu īpašnieki lauza īres līgumus ar ebrejiem. Viņus izmitināja noteiktos pilsētas rajonos - geto, uz apģērba bija jānēsā atšķirības zīme – dzeltena zvaigzne. Pārējā pilsētas daļā ebrejiem uzturēties bija bīstami. Tūkstošiem ebreju pameta Vāciju, arī savu īpašumu, naudu, kuru pārņēma Reihs. 1938.gada 10.novembra naktī tika nodedzinātas sinagogas, nogalināti daudzi ebreji. Pavisam nacistu laikā tika iznīcināti 6 miljoni ebreju. Tāpat no sabiedrības tika izstumti čigāni, invalīdi un garīgi slimi cilvēki.
Himlers 1933.gadā izveidoja Gestapo jeb Valsts slepeno policiju. Tika izveidotas koncentrācijas nometnes, kurās miljoniem cilvēku tika barbariski sodīti un nonāvēti.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register