Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:625882
 
Author:
Evaluation:
Published: 23.10.2017.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Not used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
Extract

Zīmju valodas tulki ir pakļauti augstam ergonomiskajam riskam
Zīmju valodas tulkošana ir viena no riskantākajām profesijām attiecībā uz ergonomiskajiem savainojumiem. Tulkošana cilvēka ekstremitātēm rada lielāku fizisko spriedzi nekā riskanti uzdevumi, kas jāizpilda rūpnieciskā vidē, ieskaitot konveijera darbu. Ir konstatēta arī tieša sakarība starp tulka mentālās un kognitīvās spriedzes pieaugumu un palielinātu risku gūt muskuļu un kaulu savainojumus, piem., delnas tuneļa sindroms (carpal tunnel syndrome) un cīpslas iekaisums (tendonitis).
Pētījums, kas tika īstenots RIT Industriālās un sistēmu inženierijas fakultātē (Department of Industrial and Systems Engineering), ir viens no pirmajiem, kas cenšas kataloģizēt ietekmi, ko zīmju atveidošana atstāj tulkošanas laikā, un atklāj sakarības starp mentālo un kognitīvo spriedzi un paaugstināto ergonomisko risku. Izpētes rezultāti ir pieejami šīs nozares speciālistu izdotā žurnāla „Ergonomics” 2008. gada marta izdevumā. 2007. gadā tie tika prezentēti arī nedzirdīgo valodas tulku reģistra rīkotajā konferencē, kas notiek ik pēc diviem gadiem.
„Pastāvīgās spriedzes ietekme rūpnieciskajos un biroja apstākļos ir labi dokumentēta, toties nav tik daudz datu par ergonomisko savainojumu risku, ar ko saskaras zīmju valodas tulki,” apgalvo Metjū Maršals (Matthew Marshall), RIT industriālās un sistēmu inženierijas asociētais profesors un pētnieciskās grupas vadītājs. „Mūsu atklājums apliecina, ka tulki faktiski ir pakļauti augstākam savainojumu riskam nekā citas profesijas.”

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register