Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:685286
 
Author:
Evaluation:
Published: 19.01.2015.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Not used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
2011 - 2015 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  IEVADS    2
2.  TURCIJAS EKONOMIKAS STRUKTŪRA    3
2.1.  EKONOMISKĀ IZAUGSME    4
2.2.  BUDŽETA UN NODOKĻU POLITIKA    5
3.  ĀRĒJĀ TIRDZNIECĪBA    6
3.1.  EKSPORTS    8
3.2.  IMPORTS    10
4.  SECINĀJUMI    13
5.  BIBLIOGRĀFIJAS SARAKSTS    14
Extract

4. SECINĀJUMI
Ārējais tirdzniecības sektors Turcijai ir viens no svarīgākajiem avotiem dinamiskajai ekonomiskajai valts attīstībai. No vienas puses tas ir skaidrojams ar to, ka valstij nav pietiekamas resursu bāzes, kas apzīmē Turcijas ekonomikas atkarību no pasaules tirgus (valsts galvenās ražošanas nozares – no tekstilrūpniecības līdz elektrorūpniecībai – līelā mērā ir atkarīgas no izejvielu, energonesēju un pusfabrikātu importa). No otras puses Turcijas ekonomikas eksportorjentācija, tās ražošanas potenciāls, nosaka vietējo uzņēmumu ražojumu virzību ārēja tirgū. Tieši tādēļ galvenie valts uzdevumi ir esošā eksporta tirgus paplašināšana un izdevīgu nosacījumu izveidošana, lai apgādātu vietējo ražošanu ar nepieciešamām izejvielām.
Stabila ekonomikas politika, apvienojumā ar dinamiskām reformām šajā jomā ir devusi pozitīvus rezultātus: pēdējo desmit gadu laikā ekonomika ir piedzīvojusi ievērojamu izaugsmi.
Turcija ir ieviesusi papildus izmaiņas esošajā eksporta atbalsta politikā – paplašināja valsts bankas Eximbank eksporta kredītu. Turcija ir orjentēta uz jauno eksporta tirgu meklēšanu un esošo ekonomisko iespēju paplašināšanu, piemēram Āfrikā. Tāpat jāatzīmē, ka turcijas liras kritums attiecībā pret eiro, var palīdzēt Turcijas eksporta politikai.

Pamatojoties uz pieejaamiem datiem par 2012.gadu, ir iespējams prognozēt Turcijas ārējās tirdzniecības apjoma straujā pieauguma samazinājumu. Eksporta apjoms 2012.gadā salīdzinot ar 2011.gadu ir palielinājies par 13% un sasniedza 152,5 miljonus USD (salīdzinājumā ar 2011.gada eksporta pieaugumu 18%). Importa apjoms 2012.gadā ir samazinājās par 1.9% un noslīdēja līdz 236,5 miljoniem USD (salīdzinot ar 2011.gada importa pieaugumu 29%). Jāatzīmē, ka esošā ārējās tirdzniecības dinamika 2012.gadā samazināja valsts negatīvo tirdzniecības bilanci par 26%, kas ir pozitīvs rādītājs.
Informāciju par normām, kas skar Turcijas importu, var atrast mājas lapā, ko nesen ir izveidojusi Turcijas Tirdzniecības un muitas ministrija www.gumruk.gov.tr. Importa un eksporta likumdošanu var apskatīt www.tariff-tr.com (angļu valodā).

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register