Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:693923
 
Evaluation:
Published: 16.12.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Tūrisma attīstības vēsture   
  Galvenie posmi Latvijas tūrisma attīstībā   
  Tūrisma attīstības likumsakarības   
  Tūrisma attīstības politika un plānošna   
  Aktuāli   
  Ieguvumi no tūrisma attīstības   
Extract

Šobrīd pasaulē viena no perspektīvākajām nozarēm, kas attīstas visstraujāk, ir tūrisms. Vairāk, nekā 550 milj. cilvēku katru gadu apmeklē citas valstis, bet 10 reizes vairāk tūristu ceļo savas valsts iekšienē.
Pēc Pasaules tūrisma organizācijas (PTO) datiem, tūrisma nozare veido aptuveni 10% no Pasaules iekšzemes kopprodukta, nodrošina katru desmito darba vietu un ir pamatoti uzskatāma par nozari, kuras attīstība būtiski ietekmē vairāku citu saistīto nozaru un līdz ar to arī visas tautsaimniecības izaugsmi. PTO prognozē, ka līdz 2020. gadam Baltijas reģionā, salīdzinot ar citām Eiropas daļām, notiks strauja tūrisma attīstība, ka veicinās ekonomikas augšupeju un visa reģiona labklājību.
Latvijas tautsaimniecībā arī tūrisms pamatoti ir uzskatāms par vienu no perspektīvajām nozarēm. Latvija var piesaistit citu valstu ceļotājus ar savu kultūrvēsturisko mantojumu, kā arī ar maz pārveidoto dabu, kas vēl joprpjām ir bagāta, daudzveidīga ar zemu piesārņojuma līmeni, neskatoties uz straujo saimniecības un urbanizācijas attīst’bu 20. gadsimtā.
Latvijas ģeogrāfiskais stāvoklis ir liela priekšrocība, jo to var viegli sasniegt ar lidmašīnu, kuģi, autotransportu, vilcienu. Šī priekšrocība jāzmanto ietilpnoties loģiskā , labi integrētā Eiropas transporta sistēmā, jo jau izsenis Latvija ir bijusi internacionāls tranzīta mezgls. Tas būtu jāņem vērā pie turpmākas investīciju plānošanas ceļu infrastuktūrā un ostās, jo Rīga un Latvija varētu tikt ietvertas tūristu kartēs kā vietas ar labu sasniedzamību.
Latvijas tūrisma darbinieku konnferencē, kas notika 1996. gada 26. novembrī , tika pieņemts konferences dalībnieku aicinājums. Tajā tika atzīts par nepieciešamu atzīt tūrismu par par nozīmīgu Latvijas tautsaimniecības nozari, kura par savu mērķi ir izvirzījusi izveidot un attīstīt valstī rentablu un konkurētspējīgu tūrismu, kas ieņemtu stabilu vietu tautsaimniecības struktūrā. Latvijas tūrisma attīstības koncepcijas proektā ir efinēti arī tūrisma tautsaimniecīskie mērķi:
paaugstināt tūrisma nozares ieguldījuma nacionālajā ienālumā;
veidot pozitīvu ārējās tirdzniecības bilanci, palielinot pakalpojumu eksportu;
veicināt Latvijas reģionu attīstību;
celt nodarbinātības līmeni. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register