Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

DiscountGreat deal: today with a discount!

Regular price:
5,99
You save:
0,72 (12%)
Discounted price*:
5,27
Purchase
Add to Wish List
ID number:435531
Evaluation:
Published: 20.04.2008.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 9 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Literatūras apskats    5
1.  Ūdens fizikālās īpašības    6
2.  Ūdens cietība    7
3.  Kalcija un magnija nozīme cilvēka organismā    8
4.  Ūdens cietības ietekme uz cilvēka dzīvesveidu un ieradumiem    9
5.  Ūdens mīkstināšanas metodes    10
  Eksperimentālā daļa    11
6.  Ūdens cietības noteikšana Lielvārdes pilsētā ar lauku teritoriju    12
6.1.  Ūdens paraugu ņemšanas vietas    12
6.2.  Ūdens analīžu veikšanai nepieciešamie piederumi    13
6.3.  Magnija sulfāta heptahidrāta standartšķīduma pagatavošana    14
6.4.  Kompleksona III šķīduma pagatavošana    15
6.5.  Kompleksona III šķīduma standartizēšana    16
6.6.  Ūdens cietības noteikšana vizuāli, titrējot ar kompleksona III šķīdumu    17
6.7.  Vārīta ūdens cietības noteikšana vizuāli, titrējot ar kompleksona III šķīdumu    19
6.8.  Ūdens cietības noteikšana vizuāli pēc nātrija fosfāta pievienošanas, titrējot ar kompleksona III šķīdumu    21
  Anotācija    24
  Annotation    25
  Izmantotie informācijas avoti    26
  Pielikumi    27
Extract

Ūdens veido cilvēka ikdienu. Kur vien ej, ko vien dari, tu sastopies ar ūdeni. Tas ne vienmēr var būt mums tik ierastajā šķidrā stāvoklī. Ūdens var būt arī sasalis vai kā tvaiks. Visbiežāk ar ūdeni mēs satopamies sadzīvē. Mēs to lietojam pārtikā, saimniecībā, higiēnā un citām vajadzībām.
Ūdens kvalitāte ietekmē mūsu dzīvi. Cilvēks bez ūdens nevar izdzīvot. Ūdens kvalitāte dažādās vietās ir atšķirīga, tātad cilvēkiem pieejamais ūdens ir dažāds. Ūdeņiem bagātās vietās cilvēkiem ir iespēja lietot labāku ūdeni. Tā kā cilvēka organisms satur vairāk kā 80% ūdens, lietojot kvalitatīvu ūdeni, tas ir veselāks. Ūdenī ir mums tik vajadzīgais kalcijs un magnijs. Šīs vielas piedalās kaulu veidošanā, tāpēc ir nepieciešams uzņemt ūdeni.
Dzīvoju Lielvārdē privātmājā un ūdeni saimnieciskām vajadzībām iegūstam no aptuveni 35 metru dziļurbuma. Ikdienā mājās esmu novērojis, ka, vārot ūdeni, uz tējkannas sieniņām paliek liels daudzums bālas un cietas nogulsnes. Tas liecina, ka ūdens ir kaļķains, t.i. bagāts ar kalciju un magniju. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register