Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:393217
 
Author:
Evaluation:
Published: 03.06.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 5 units
References: Used
Extract

UNESCO (Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācija) tika dibināta 1945. gadā. Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācija Ģenerālajā konferencē Parīzē savā septiņpadsmitajā sesijā (17.10. – 21.11.1972), pieņēma Konvenciju: „Pasaules Kultūras un Dabas mantojuma aizsardzība”. Tas bija nepieciešams jo tika konstatēts, ka arvien vairāk kultūras un dabas mantojuma izzūd gan tradicionālo bojājumu, gan arī sociālās un ekonomiskās dzīves attīstības rezultātā radušos bojājumu ietekmē un bieži vien katra valsts atsevišķi nevar pietiekoši aizsargāt un saglabāt šīs vērtības.(UNESCO Konvencija Par Pasaules Kultūras un Dabas Mantojuma aizsardzību).
Patlaban Pasaules Kultūras un Dabas mantojumu sarakstā ir 754 objekti (no kuriem 582 kultūras, 149 dabas un 23 jauktas nozīmes objekti no 129 valstīm).
Ar "kultūras mantojumu" tiek saprasts:
pieminekļi: arhitektūra, monumentālās skulptūras un glezniecības darbi, arheoloģiski elementi vai struktūras, uzraksti, alas vai elementu grupas, kam ir īpašas nozīmes universāla vērtība no vēstures, mākslas vai zinātnes viedokļa;
ansambļi: atsevišķu vai apvienotu ēku grupas, kam dēļ to arhitektūras, vienotības vai to vietas ainavā ir īpašas nozīmes universāla vērtība no vēstures, mākslas vai zinātnes viedokļa;
ievērojamas vietas: cilvēka radītas vai cilvēka un dabas kopīgi radītas, kā arī teritorijas, kas ietver arheoloģiski ievērojamas vietas, kam ir īpašas nozīmes universāla vērtība no vēstures, estētikas, etnoloģijas vai antropoloģijas viedokļa.

Turcija UNESCO Konvenciju „Pasaules Kultūras un Dabas mantojuma aizsardzība” ratificēja 1982 .gada 23.maijā un 1983.gadā izsludināta un stājusies spēka līdz ar tās publicēšanu Oficiālajā Avīzē. Valsts Kultūras un Dabas mantojuma aizsardzības pārvaldes uzraudzībā veikto darbu rezultātā „Pasaules Kultūras un Dabas mantojumu sarakstā” ir iekļauti 9 objekti.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register