Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:801800
 
Author:
Evaluation:
Published: 03.05.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Used
Extract

Pēc 2000. gada datiem aptuveni 47% pasaules iedzīvotāju dzīvo pilsētās. Līdz 2008. gadam ir plānots, ka pilsētas dzīvos puses pasaules iedzīvotāju un līdz 2030. gadam jau apmēram 60% pasaules iedzīvotāju varētu dzīvot pilsētas. Katru dienu uz dzīvi pilsētā pārvācās 180000 iedzīvotāju. (Shankardass: 2002) Tik straujš ir audzis urbanizācijas līmenis pēdējos gados. Cilvēki strauji pārvācas uz dzīvi pilsētās. Kāds varētu būt galvenais iemesls, kas cilvēkiem liek atstāt laukus un par savu dzīves vietu izvēlēties lielpilsētu. Vai pilsēta sniedz cilvēkiem daudz vairāk nekā dzīve laukos? Pēdējos gados tik plaši tiek popularizēts veselīgs dzīvesveids un daudzi labprāt izvēlas iegādāties lauku īpašumus, bet pēc datiem pilsētas iedzīvotāju skaits tikai turpina pieaugt. Cilvēks vienmēr ir tiecies pēc komunikācijas ar citiem, arī darbi veiksmīgāk veicas, ja tos dara kopīgi, tādēļ cilvēki jau daudzus tūkstošus gadsimtu atpakaļ sāka veidot pirmās pilsētas.
Cilvēkiem senā vēsturē būtu bijis gūti iedomāties tāda ainavas un skaņas, kāda mūsdienās ir ierastas pasaules lielākajās pilsētās, tādās kā Honkonga, Ņujorka, Losandželosa. Mūsu priekšteči dzīvoja nelielās grupās pārceldamies ik reiz, kad ir savākts pietiekams daudzums pārtikas. (Macionis; 2005)
Kā uzskata pilsētas socioloģija pilsēta ir relatīvi blīvi un patstāvīgi apdzīvota teritorija, kas garantē cilvēkiem iztiku nenodarbojoties pašiem ar lauksaimniecību. (Kendall, Murray, Linden: 1997) Pilsētas vide dod iespēju attīstīties daudz modernākām rūpniecības veidiem, kā arī padara pilsētu par visu resursu un preču krātuvi, kur tās tiek pārstrādātas, ka arī tirgotas. (http://en.wikipedia.org/wiki/Urbanization#Economic_effects) Par urbanizētu vidi var uzskatīt tādu, kur pilsēta nemitīgi tiek apbūvēta ar dažādām ēkām, ar ļoti blīvi apdzīvotu teritoriju, kur apdzīvo vairāk kā 50000 tūkstoši iedzīvotāju. (Tischler; 1996) Par urbanizāciju var uzskatīt cilvēku koncentrēšanos pilsētās. Urbanizācija apgādā cilvēkus ar dažādiem sociāliem labumiem, kā arī rada izmaiņas cilvēku sabiedriskajā dzīvā. (Macionis; 2005).…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register