Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
12,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:605053
 
Evaluation:
Published: 29.03.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Uzņēmējdarbība, tās formas    4
1.1.  Viena īpašnieka uzņēmums    8
1.2.  Līgumsabiedrības    16
1.3.  Statūtsabiedrība    19
1.4.  Filiāles un pārstāvniecības    35
1.5.  Ārvalstu, to fizisko personu uzņēmumi un kopuzņēmumi    36
2.  Uzņēmējdarbību un tās formu reglamentējošie dokumenti    37
2.1.  Grozījumu veikšanai iesniedzamie dokumenti    37
2.2.  Uzņēmuma reģistrēšanai nepieciešamie dokumenti    39
3.  Uzņēmējdarbības un tās formu attīstības tendences Latvijā (1990.- 2002.)    42
3.1.  Reģistrēto uzņēmumu skaits Uzņēmumu reģistrā un Komercreģistrā    43
3.2.  Uzņēmumu skaits pēc to formām pa Latvijas reģioniem    45
3.3.  Attīstības tendences    47
  Secinājumi uz priekšlikumi    50
  Nosacīto apzīmējumu saraksts    51
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    52
Extract

Mūsu valstī uzņēmēji ir izjutuši nepilnīgas likumdošanas sekas, jo valsts kopš 1991.gada spēra pirmos soļus civilizētu apstākļu radīšanai uzņēmējdarbībā. Mūsuprāt, kursa darba mērķis ir iegūt praktiskas iemaņas, pamatojoties uz teorētisko zināšanu sistematizāciju, noskaidrojot šobrīd pastāvošās uzņēmējdarbības formas un to attīstības tendences Latvijā kopš 1990.gada līdz mūsdienām.
Kursa darbam izvirzīti šādi uzdevumi:
Attīstīt prasmi analizēt uzņēmējdarbības mērķus, uzdevumus un praksi;
Veicināt izpratni par uzņēmējdarbības mērogu, attīstības perspektīvām un atbildības pakāpi, šī brīža aktualitātēm, uzsākot uzņēmējdarbību;
Izmantojot savāktos datus tos sistematizēt, salīdzināt, objektus analizēt pēc procesu norises laika, teritorijas, datu struktūras;
Galvenā vērība darbā vērsta uz maksimālu uzņēmējdarbības formu iztirzājumu un uzņēmējdarbībā sastopamo jēdzienu izklāstu. Dota fundamentāla teorētiskā bāze visu ar uzņēmējdarbību saistīto jautājumu risināšanai, bet nav izvērsta uzņēmējdarbībā sastopamo situāciju analīze un nav dotas rekomendācijas izejai no tām, kas, mūsuprāt, nav arī darba mērķis.
Uzsvars tiek likts uz plašu ieskatu uzņēmējdarbības formu izvēlē, uzsākot uzņēmējdarbību, un uz to, kā laika gaitā, periodā no 1990. – 2002. gadam, mainījušās uzņēmējdarbības formas, to reģistrēšanas kārtība, reglamentējošā dokumentācija – likumi, normatīvo aktu grozījumi.
Darba raksturīgākās iezīmes:
Ir apskatīti visi ar uzņēmējdarbības un tās formām saistītie jautājumi;
Darbs ir arī pētījums par uzņēmējdarbības formu attīstības tendencēm Latvijā, pa Latvijas reģioniem;
Tas var būt labs padomdevējs un sabiedrotais katram uzņēmējam, studentam un skolniekam.
Darba pamatdaļā ir ietvertas trīs nodaļas, kurām ir apakšnodaļas. Pirmajā nodaļā vairāk ir apskatāms tieši teorētiskais materiāls, kas ļauj iedziļināties un salīdzināt uzņēmējdarbības formas to attīstības laikā. Otrā daļa ir turpinājums pirmajai un tas ir uzskatāms materiāls par uzņēmējdarbību un tās formu reglamentējošiem dokumentiem. Trešajā daļā tiek iztirzāta materiālu un datu analīze par uzņēmējdarbības formām un to attīstības tendences Latvijā. Šī daļa ir vairāk kā pētnieciskais materiāls. Šeit tabulārā veidā var apskatīt, kāds ir reģistrēto uzņēmējdarbības formu skaita sadalījums pa Latvijas reģioniem un Latvijā kopumā. Kā arī ir ietvertas, mūsuprāt, svarīgākās attīstības tendences, novērojumi un statistikas dati.
Aprakstot galvenos tematus, to ilustrācijai izmantotas shēmas un tabulas, kas palīdz labāk uztvert teorētisko materiālu un piešķirt tam labu emocionālo un vizuālo uztveres fonu, tajā pašā laikā atturoties no sarežģītām matemātiskajām formulām, komplicētiem modeļiem un teorētiskajām diskusijām.
Darbā izmantotā literatūra un avoti ir redzami literatūras sarakstā, taču, mūsuprāt, svarīgākie no tiem ir Latvijas Republikas likums par Uzņēmējdarbību un Komerclikums ( ar grozījumiem, kas ir izsludināti līdz 2002.gada 01.martam) un Lursoft statistikas dati par Uzņēmumu reģistru un Komercreģistru.
Kā pētīšanas metodes izmantojām dažādu statistikas datu vākšanu, apkopošanu un analīzi, sasaucoties ar rakstveida bibliogrāfisko literatūru. Darbā ietvertajām citu autoru domām ir pievienotas klāt atsauces.
Temats ir aktuāls, tajā paveras plaša uzņēmējdarbības formu attīstības tendences dinamika. Tādēļ tas arī ir interesants un saistošs. Šobrīd stāvoklis Latvijas biznesā tikai nedaudz atšķiras no situācijas rietumos, taču tā tas nebija visu laiku. Tādēļ ir ļoti svarīgi, lai uzņēmumu īpašnieki Latvijā izlemtu par attiecībām ar saviem uzņēmumiem. Tas vēlreiz apstiprina mūsu izvēlētā temata aktualitāti un nozīmīgumu.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register