Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:313860
 
Author:
Evaluation:
Published: 30.01.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Uzņēmumu dibināšanas formas    1
  Akciju sabiedrība    1
  Sabiedrība ar ierobežotu atbildību    5
  Induviduālais komersants    7
  Filiāle    9
  Pilnsabiedrība    10
  Komandītsabiedrība    12
  Ārvalstu komersanta filiāle    13
  Nobeigums    15
Extract

Dibinot uzņēmumu, būtu jāizvēlas kāda uzņēmējdarbības forma.
Akciju sabiedrība – Akciju sabiedrība ir komercsabiedrība, kuras pamatkapitāls sastāv no akciju nominālvērtības kopsummas. Akciju sabiedrība ir atklāta sabiedrība un tās daļas (akcijas) var būt publiskās apgrozības objects. Sabiedrība ir juridiskā persona.
Sabiedrība ar ierobežotu atbildību – Sabiedrība ar ierobežotu atbildību ir komercsabiedrība, kuras pamatkapitāls sastāv no pamatkapitāla daļu nominālvērtības kopsummas. Sabiedrība ar ierobežotu atbildību ir slēgta sabiedrība un tās daļas nav publiskās apgrozības omandī. Sabiedrība ir juridiskā persona.
Induviduālais komersants – ndividuālais komersants ir fiziska persona, kura veic saimniecisko darbību, un kura kā individuālais komersants ierakstīta komercreģistrā. Individuālais komersants par savām saistībām atbild ar visu savu mantu.
Komandītsabiedrība – Komandītsabiedrība ir personālsabiedrība, kuras mērķis ir komercdarbības veikšana, izmantojot kopīgu firmu un kurā uz sabiedrības līguma pamata apvienojušās divas vai vairākas personas, ja vismaz viena sabiedrības biedra (komandīta) atbildība attiecībā uz sabiedrības kreditoriem ir ierobežota ar viņa ieguldījuma apmēru, bet pārējo personiski atbildīgo sabiedrības biedru (komplementāru) atbildība nav ierobežota. Par komandītsabiedrības biedru var būt tikai fiziska vai juridiska persona. Par Kmandītsabiedrības biedru nevar būt personālsabiedrība (līgumsabiedrība).
Pilnsabiedrība – Pilnsabiedrība ir personālsabiedrība, kuras mērķis ir komercdarbības veikšana, izmantojot kopīgu firmu, un kurā uz sabiedrības līguma pamata, neierobežojot savu atbildību pret kreditoriem, apvienojušās divas vai vairākas personas (biedri).Par pilnsabiedrības biedru var būt tikai fiziska vai juridiska persona. Par pilnsabiedrības biedru nevar būt personālsabiedrība (līgumsabiedrība
Filiāle – Filiāle ir uzņēmuma daļa, kurai ir zināma organizatoriska patstāvība un kura ir teritoriāli atdalīta no galvenā uzņēmuma atrašanās vietas.
Ārvalsts komersanta filiāle – Ārvalsts komersanta filiāle ir ārvalsts uzņēmuma organizatoriski patstāvīga daļa, kura teritoriāli nošķirta no galvenā uzņēmuma un kuras atrašanās vietā attiecīgā komersanta vārdā sistemātiski tiek veikta komercdarbība.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register