Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:283634
 
Author:
Evaluation:
Published: 16.05.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 7 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads.   
  Mērķi , uzdevumi.   
  Uzņēmuma finansiālais stāvoklis.   
  Perspektīvais attīstības plāns 3gadiem.   
  Secinājumi un priekšlikumi.   
  Vīzijas.   
  Izmantotā literatūra.   
Extract

Katram uzņēmējam, uzsākot savas firmas veidošanu, ir jāzina tālākos mērķus gan perspektīvu finansiālajā ,ekonomiskajā, darbaspēka un tirgus jomā, kā arī prast izanalizēt efektīvāko naudas un resursu sadali savā uzņēmumā. Tas raksturojas ar mūsdienu ekonomisko situāciju, kad visi uzņēmumi savu preci ražo un piedāvā cilvēku labklājībai. Viena no galvenajām uzņēmējdarbības funkcijām ir cilvēku vajadzību apmierināšana. Jebkura ražošanas sistēma funkcionē noteiktā vidē. Uzņēmums tiek dibināts un darbojas izvirzītā mērķa īstenošanai. Kā katrs plānots lielums, uzņēmuma mērķis ir lēmuma rezultāts, proti, mērķa lēmums, tādēļ uzņēmuma mērķis veidojas lēmuma pieņemšanas procesā.
Praksē lēmuma par uzņēmuma mērķi pieņemšanas procesam parasti ir vairākas pakāpes. Pieņemt lēmumus un rīkoties spēj tikai personas kā uzņēmuma reprezentanti. Atbilstoši tam katrā uzņēmumā jābūt institūcijai, kura ir atbildīga par uzņēmuma darījumiem.
Tirgus ekonomikas apstākļos uzņēmums nevar sasniegt stabilu augšupeju, ja uzņēmumā nebūs stabila un precīzi izstrādāta biznesa plāna, jaunākās informācijas uzzināšanas un apkopošanas par tirgu un ekonomisko attīstību valstī, kā arī sava uzņēmuma attīstības perspektīvām un iespējām vairākiem gadiem uz priekšu.
Uzņēmums SIA “Līvānu veterinārais serviss” izveidojās 2001. gada 28.februārī, reorganizējoties Zemnieku saimniecībai “BALTIE ĀBOLIŅI”
Z/S “BALTIE ĀBOLIŅI” dibināti 1991. gadā, darbībā galvenokārt bija lauksaimnieciskā ražošana, bet 1996.gadā tika izveidota struktūrvienība - veterinārā aptieka, vēlāk arī veterinārā klīnika.
Kad tika izveidota struktūrvienība, pilsētā jau bija divas veterinārās aptiekas. Tāpēc vispirms vajadzēja izanalizēt tirgus nišu, kurā man kā jaunam uzņēmējam būs jāiekļaujas. Kā rāda dzīves pieredze, uzņēmumam savā pirmajā dzīves ciklā ir raksturīga aktīva attīstība un ražošanas tempu palielināšana. Visi sākuma ienākumi un peļņa tiek virzīti uz uzņēmuma attīstības pasākumiem un tirgus nišas iekarošanu. Otrā attīstības stadijā uzņēmums palielina apgrozījumu, peļņu un pamatkapitālu. Galvenais darbs tiek virzīts uz tirgu, lai pēc iespējas labāk un kvalitatīvāk varētu apkalpot patērētāju, bet par prioritāti paliek uzņēmuma attīstība un pakalpojumu sniegšana patērētājam.
Uzņēmuma trešajā attīstības stadijā ir tendence sākt samazināties pārdošanas apjomiem un līdz ar to samazinās peļņa, kas stimulē kapitāla atplūšanu uz citiem uzņēmumiem. Šajā stadijā pirmā un vienīgā uzņēmuma prioritāte ir izdzīvošana un pēc iespējas samazināt zaudējumus.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register