Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:966267
 
Author:
Evaluation:
Published: 17.04.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Mūsdienu pasaulē ļoti strauji risinās globalizācija. Būtiskākās no problēmām ir terorisms, bruņošanās sacensība, kodolkara draudi, dažādi konflikti, ekonomiskā krīze, ekoloģiskās situācijas uzlabošana un demogrāfiskā sprādziena seku likvidēšana. Patiesībā visas šīs problēmas ir savstarpēji cieši saistītas un attīstījušās ķēdes reakcijā. Mūsdienās no tā nav pasargāta neviena valsts un neviens iedzīvotājs. Cilvēkus visvairāk satrauc dažādas aktuālas lokālas un individuālas problēmas. Tās ir tiešas un uzskatāmas, kamēr globālās problēmas šķiet attālinātas un abstraktas. Tomēr nereti šo lokālo un individuālo problēmu objektīvie cēloņi ir globāla mēroga problēmas, kuru risinājumi atsevišķu indivīdu un valstu līmenī var būt neefektīvi. Tā, piemēram, lokāla problēma – piesārņotas pludmales – var būt daudz plašāku reģionālo ekoloģisko problēmu sekas, kuru novēršanai nepietiek ar individuālu vai nacionālas valsts mērogā uzsāktu iniciatīvu.
  20. gadsimta 2. pusē saskārās ar problēmām, kuras ietekmē civilizācijas un visu tautu intereses. Tās risināt nevar tikai viena valsts. Jāsadarbojās visām pasaules valstīm. Globālās problēmas biežāk skar politiku. Daudzas politiskās partijas, sabiedriskās organizācijas un kustības ieinteresētas šo jautājumu risināšanā.
Globalizācija ir veicinājusi arī starptautiskā terorisma attīstību, arī līdz šim terorisms bijis samērā izplatīts, bet tās vairāk bija lokālas problēmas, kuras pastāvēja noteiktā teritorijā, piemēram, palestīniešu teroristi veic uzbrukumus tikai Izraēlā. Mūsdienās neviena valsts nav pasargāta no terorisma.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register