Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:830618
 
Evaluation:
Published: 16.04.2012.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 5 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Anotācija    3
  Аннотация    4
  Ievads    5
1.  Sāls daudzums    6
1.1  Kā zināt, ka pārtikas produkts satur daudz sāls    6
1.2.  Kā samazināt sāls patēriņu    6
2.  Sāls organismā    8
2.1.  Sāls un asinsspiediens    8
2.2.  Sāls un tās funkcijas organismā    8
3.  Labvēlīgā sāls    9
3.1.  Sāls ir arī lielisks ārstniecisks preparāts    9
3.2.  Melnā sāls    10
4.  Nelabvēlīgā sāls    11
4.1.  Kāpēc tad sāls pārdozēšana ir tik neveselīga    11
4.2.  „Slēptais” sāls    11
5.  Praktiskais pētījums    12
5.1.  Kā noteikt sāli produktos ar ķīmiskām metodēm    12
5.2.  Vārāmās sāls noteikšana garšvielu maisījumā    13
5.3.  Vārāmā sāls noteikšana ātri pagatavojamajās zupās    15
5.4.  Vārāmā sāls satura noteikšana Priekuļu vidusskolas ēdnīcas zupās    16
  Secinājumi    17
  Izmantotais izziņas avotu saraksts    18
  Pielikums    19
Extract

NaCl, vārāmā sāls, pazīstams arī kā vienkārši sāls, NaCl ir balta kristāliska viela, kas šķīst ūdenī. Nātrija hlorīds ir sastopams jūras ūdenī un kā minerāls - halīts (akmens sāls). Sastopams arī minerālos kopā ar citiem šķīstošajiem sāļiem. Nātrija hlorīdu lieto par konservantu, ķīmisko izejvielu (nātrija hidroksīda un hlora ieguvei), ceļu kaisīšanai, ārstniecībā.
Darba tēma: Vārāma sāls pārtikas produktos.
Es izvēlējos šo tēmu, lai noskaidrotu patiesos sāls daudzumus pārtikas produktos. Pēdējos gados cilvēki arvien vairāk slimo ar asinsvadu slimībām. Vienu iespējamo šīs slimības ierosinātāju min pārmērīgu vārāmā sāls lietošanu. Daudzos pārtikas produktos izmanto daudz vārāmā sāls, kā garšas pastiprinātāju un konservantu. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register