Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:669596
 
Author:
Evaluation:
Published: 04.03.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 7 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Versaļas sistēma    4
  Versaļas miera līguma sastādīšana    6
  Versaļas miera līguma noteikumi    7
  Nobeigums    8
  Izmantotā literatūra    9
Extract

Cilvēki bija kara nomocīti vairāki miljoni bija miruši, no pasaules kartes bija izzudušas vairākas valstis. Pasaulē viss ierastais bija izmainīts, lai rasots kaut kas jauns un vēl līdz šim nebijis.
Tāpēc tieši 20. gadi daudzu atmiņā palika kā daudzsološs un cerību pilns laiks. Pirmā pēckara desmitgade vēsturē iegājusi kā „zelta divdesmitie”. Daudzās valstīs bija vērojams ekonomikas uzplaukums un labklājības līmeņa celšanās. Izdevās arī stabilizēt starptautiskās attiecības, bija uzplaukums kultūrā.
Pēc 1. pasaules kara savas pozīcijas pasaules ekonomikā nostiprināja ASV. ASV kļuva par Eiropas valstu kreditori. Pieaugot ASV un Japānas konkurencei, novājinājās Eiropas pozīcijas pasaules ekonomikā. Vissmagāk cieta Lielbritānija. Eiropas valstu ekonomisko attīstību pēc kara veicināja dažādi faktori. Jaunas iespējas saimniecības attīstībai radīja pirmskara un kara gados atklāto tehnisko jauninājumu aktīva izmantošana rūpniecībā. Apstākļos, kad pakāpeniski uzlabojās iedzīvotāju materiālais stāvoklis un paaugstinājās dzīves līmenis, šajās jomās izdevās gūt noteiktus panākumus un pieklusināt šķiru konfliktu. Samazinājās streikotāju skaits.
Modernizācijas process izraisīja pārmaiņas sabiedrības dzīvē. Mazinājās sieviešu tiesību problēmas, sievietes ieguva balsstiesības. Radās politiskās organizācijas un sadarbības attiecības starp valstīm, piemēram, daudznacionālas ekonomikas un biznesa struktūras, un nevalstiskās organizācijas ar kultūras, reliģiskiem, un humāniem mērķiem. Taču šis bija arī laiks, kad tika izveidota Versaļas sistēma, dalītas zemes, īpašumi un nauda, kā arī tika ierobežota daudzu valstu un cilvēku brīvība. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register