Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:244437
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.03.2023.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 33 units
References: Used
Time period viewed: 2016 - 2020 years
2021 - 2025 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  SATURS    2
  IEVADS    3
1.  KAS IR ALKOHOLS.    4
2.  ALKOHOLISKIE DZĒRIENI    6
3.  ALKOHOLA IETEKME UZ ORGANISMU    8
3.1.  Alkohola ietekme uz katru no cilvēka orgāniem.    9
3.2.  Alkohola koncentrācija un alkohola līmenis asinīs    11
4.  ALKOHOLISMS    12
4.1.  Alkoholisms - ģimenes slimība    14
5.  ALKOHOLA IZRAISĪTĀS SEKAS    17
6.  STATISTIKA    21
6.1.  Mirstība no saslimšanām, kas tieši saistīta ar alkohola lietošanu    21
6.2.  Mirstība no alkohola kardiopātijas    23
7.  ALKOHOLS UN ĀRSTĒŠANAS METODES    24
  SECINĀJUMI    30
  Literatūras saraksts    31
Extract

Studiju darbā izpētīta tēma ir “Veselību ietekmējošs faktors – alkoholisko dzērienu lietošana”. Šo tēma tika izvēlēta tāpēc, ka tā ir aktuāla mūsdienās. Ar šo problēmu var sastapties ikdienā un daudz cilvēku no tās cieš.
Pasaulē ir zināmas daudz vielu, kurām piemīt spēja izraisīt atkarību, un vien no tām ir pārmērīga alkohola lietošana. Alkohols galvenokārt ietekmē cilvēka garastāvokli, sajūtas, uztveri, intelektuālo līmeni un fizisko aktivitāti. Vairums cilvēku uzskata, ka spēs kontrolēt alkohola lietošanu pēc vajadzības un jebkurā brīdī spēs atteikties no tā. Diemžēl, lielākā daļa cilvēku nespēj to kontrolēt. Pēc īsas labsajūtas un baudas laika tas izraisa slimīgu tieksmi un nepieciešamību palielināt alkohola devu, lai panāktu iepriekšējo iedarbību. Pieraduma dēļ, alkohola lietotājs sāk labi justies tikai alkohola iedarbības stāvoklī, bet ierastā daudzuma gadījumā tā pašsajūta sāk pasliktināties. Tas veicina regulāru alkohola lietošanu. Alkohols rada psihisku atkarību – tieksmi, kas atņem cilvēkam neatkarību, nomāc tā iepriekšējās intereses, maina dzīves vērtības un uztveri.(4)
Alkohols ir otrs izplatītākais novēršamo nāvju cēlonis tūlīt aiz cigaretēm. Un alkohols rada atkarību. Daudziem cilvēkiem alkohola lietošana nozīmē patīkamu sabiedrisku aktivitāti. Bet pārāk liela dzeršana vai arī rēta dzeršana var radīt problēmas. Pat ja nelietot ļoti daudz alkohola, alkoholiskie dzērieni var izraisīt nepatīkamas sekas. Svara pieaugums - alkoholiskie dzērieni satur daudz kaloriju. Piemēram, vidēja lieluma vīna glāze baltā vīna satur 95 kalorijas (395 kj). Barības vielu deficīts - ja bieži lietot alkoholu maltītes vietā utt.
Mūsdienās, redzot plašo alkoholisko dzērienu piedāvājumu un pielietojumu, tiek aizmirsta to patiesā ietekme uz organismu. Pastāv uzskats, ka alkohols palīdz atbrīvoties no ikdienas problēmām, ļauj justies pacilātiem un jautriem, vairo drosmi un pašapziņu. Taču tās ir maldīgas izjūtas. Alkohols ir spēcīga narkotika, kas rada atkarību, īpaši, ja tas tiek lietots daudz un bieži.
Alkohola lietošana cilvēka organismā izraisa divējādas sekas.
Tūlītējas sekas, kas rodas iedzerot pirmo alkohola devu, kā pirmā reakcija ir nedabīgi pacilāts gara stāvoklis, atraisītība, vaļsirdība un dažādi citi uzvedības traucējumi.
Savukārt ilgstoša alkohola lietošana izraisa neatgriezeniskas sekas: cilvēka pilnīgu atkarību no alkohola ar personības degradāciju, daudzu orgānu un to sistēmu bojājumus.…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register