Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:690159
 
Evaluation:
Published: 20.11.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 1 units
References: Not used
Extract

Domājot par dabas aizsardzību, prātā nāk tīras upes un ezeri, cilvēka darbības nesabojātas dabas ainavas, putnu un dzīvnieku dzīvošanai labvēlīgi meži un pļavas.
20.gs. sākumā Eiropas valstis nonāca pie secinājuma, ka jāaptur dabas noplicināšanas process, kas pēdējo pāris gadsimtu straujās attīstības gaitā draudēja novest līdz ekoloģiskai katastrofai. Dabas vērtību aizsargāšanu nevar nodrošināt nelielā teritorijā – tikai globāla mēroga pasākumi var dot rezultātu.
Tāpēc ir radītas vairākas starptautiskas dabas aizsardzības konvencijas, kas nosaka pasākumus dabas vērtību saglabāšanai gan visā pasaulē, gan atsevišķos kontinentos. Eiropas Savienības valstis apņēmušās ievērot ES dabas aizsardzības likumu (direktīvu) prasības, kas īstenojas ES īpaši aizsargājamo dabas teritoriju tīkla “NATURA 2000” izveidošanā.
NATURA 2000 tīkls ir šo direktīvu īstenošanas rezultāts – pārdomāta un reāli izveidojama aizsargājamo teritoriju sistēma, kas nodrošina visu ES reto un apdraudēto sugu un biotopu (vietu ar viendabīgiem apstākļiem, piemēram – purvs, meža pļava, priežu mežs kāpās) aizsardzību un pareizu apsaimniekošanu.

NATURA 2000.

Tā ir Eiropas Savienības (ES) valstu īpaši aizsargājamo dabas teritoriju (turpmāk – aizsargājamo teritoriju) sistēma jeb tīkls, kurā katra dalībvalsts iekļaujas ar savu aizsargājamo teritoriju sistēmu.
Natura latīņu valodā nozīmē “daba”, bet 2000 ir gads, kad Eiropas Savienībā bija paredzēts šo tīklu pabeigt. Diemžēl darbs neveicas tik ātri, kā bija plānots.
Tas nodrošina visu ES reto un apdraudēto sugu un biotopu aizsardzību un pareizu apsaimniekošanu. Arī Latvija ir apņēmusies pēc iestāšanās Eiropas Savienībā ievērot visas prasības dabas aizsardzības jomā.

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register