Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:188396
 
Evaluation:
Published: 09.11.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Francija    4
  Šampanieša vēsture    5
  Šampanietis un dzirkstošais vīns    6
  Šampaņas apgabals    7
  Šampanieša ražošana    8
  Izturēts vīns    9
  Šampanieša kvalitāte    9
  Šampaņas dārzi    9
  Šampaņas reģiona karte, ar vīna dārzu kārtojuma shēmu    10
  Šampanieša un dzirkstošu vīnu veidi    11
  Šampanieša un dzirkstošu vīnu garšas    12
  Šampanieša klasifikācija    13
  Šampanietis un dzirkstošais vīns pasaulē    13
  Šampanieša pudeles    14
  Šampanieša pasniegšana    15
  Pasniegšanas trauki    17
  Secinājumi    19
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    20
Extract

Šampanieša vēsture sākas ar to brīdi, kad parādījās vīns. Šampanieša vēsture datējama ar 17. gadsimtu., Ludviķa XVI valdīšanas laiku. Dēļ samērā īsās vīnogu audzēšanas sezonas, Francijas reģiona Šampanjas mūki saskārās ar problēmu – kā izvairīties no oglekļa dioksīda vīnā? Šiem mūkiem dzirkstošais vīns nepavisam nelikās luksusa prece, bet gan kas tāds, kas liecināja par viņu neveiksmi. Bieži dēvēts par „trako vīnu”, dzirkstošais vīns nemaz netika lietots. Dažkārt vīnogu sula, kura nebija labi sarūgusi, temperatūras paaugstināšanās ietekmē uzsāka atkārtotu rūgšanu. Vīna mucās parādījās gāzes un burbulīši. Ir zināmi gadījumi kad koka mucas gāzu ietekmē pat uzsprāga.
1688. gadā mūki nolīga Oviljes abatijas mūku Pjēru Perinjonu (Dom Perignon), lai tas aplūkotu viņu vīnu pagrabus un darītavu. Tieši Perinjona uzdevums bija uzraudzīt vīna darīšanas procesu, lai Francijas karaliskajam galmam piedāvātu alternatīvas sarkanajiem burgundiešu vīniem. Tā kā viņam neizdevās mūku vīnus atbrīvot no burbuļiem, viņš izveidoja īpašu vīnu, kurā burbuļi bija neatņemama sastāvdaļa. Šis dzēriens guva plašu atsaucību galmā.

Saskaņā ar likumu, tikai Šampanjas reģiona (Champagne) vīndari savus dzirkstošos vīnus var dēvēt par šampaniešiem – visur citur pasaulē jālieto apzīmējums „dzirkstošais vīns”.
Vīna eksperti uzskata, ka starp šampaniešiem un dzirkstošajiem vīniem nav vērā ņemamu atšķirību. Atšķirības parādās, runājot par augsnes un klimata iezīmēm, kas raksturīgas tieši Francijai, kas var ietekmēt vīnu (piemēram, tā salduma pakāpi, garšas kompleksitāti un augļainumu).
Šampaņa bija Francijas apgabals vēl ilgi pirms tas kļuva par šampanieša galvaspilsētu.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register