Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:454631
 
Author:
Evaluation:
Published: 04.11.2004.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 13 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    4
1.  LITERATŪRAS APSKATS    5
1.1.  Skābbarība    5
1.2.  Skābbarības fermentācijas process    5
1.3.  konservantu pielietošana    6
1.4.  Skābbarības ieraugi    7
1.5.  Skābbarības sagatavošanas tehnoloģiju salīdzinājums    8
2.  SAIMNIECĪBAS APRAKSTS    11
3.  ZĀLES LOPBARĪBAS APRĒĶINS GADAM    12
3.1.  Mājlopu nodrošinājums ar barību ganību periodā    12
3.2.  Mājlopu nodrošinājums ar barību ziemas periodā    15
3.3  Ganību plānošana, ierīkošana un kopšana    17
4.  ZIEMAS BARĪBAS IZMAKSU APRĒĶINS    22
  SECINĀJUMI    25
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    26
Extract

Kursa darbs tiek izstrādāts mācību priekšmetā „Zāles lopbarības ražošana”. Par pamatu darbam tiek ņemta modeļsaimniecība „Avoti”, kura atrodas Valkas rajonā, Smiltenes pagastā.
Darba uzdevums ir izstrādāt zāles lopbarības aprēķinu modeļsaimniecībā esošajiem mājlopiem visam gadam. Lopi ir jānodrošina ar ganību zāli vasaras periodā un sienu un skābbarību kūtī stāvēšanas dienās.
Mērķis ir iemācīties pastāvīgi aprēķināt un ieplānot vajadzīgo barības daudzumu, nepieciešamās platības lopbarības izaudzēšanai, aprēķināt izmaksas, ko sastāda barības izaudzēšana un sagatavošana. Kā arī uzzīmēt apganīšanas plānu, paredzot ganīšanu aplokos. Sastādīt apganīšanas un ganību kopšanas plānu.

1. LITERATŪRAS APSKATS

1.1. Skābbarība

Skābbarība ir viens no populārākajiem barības veidiem ne tikai Latvijā, bet arī visi lielie piena ražotāji Eiropas valstīs, tādās kā Dānija, Nīderlande, Lielbritānija, Francija un Vācija, sagatavo skābbarību kā pamatbarību ziemas periodam. Literatūras apskatā salīdzināju dažādu skābbarības sagatavošanas tehnoloģijas.
Liellopu ēdināšanā tradicionāli ziemas periodā tiek lietots siens. Kolhozu laikā ievērojamā daudzumā gatavoja zāles skābbarību, vītskābbarību un skābsienu tranšejās vai torņos. Kas tad ir skābbarība? Par skābbarību parasti sauc sulīgās barības veidu, kuru iegūst lopbarības skābēšanas procesā. Tā satur ievērojamu ūdens daudzumu - apmēram 75 – 85 %. Labai skābbarībai piemīt vērtīgākās svaigo, sulīgo augu īpašības. Ja augi ieskābēti pareizi, tad saglabājas 80 – 90% no to kopējās barības vērtības, un ir niecīgs olbaltumvielu un vitamīnu zudums. Ziemā tā ir galvenais karotīna avots.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −6,98 €
Work pack Nr. 1111160
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register