Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:726947
 
Author:
Evaluation:
Published: 06.05.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 25 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Zigfrīda Annas Meierovica dzīves gājums - ētisko vērtību veidošanās bāze    5
2.  Meierovica darbība Latvijas iekšpolitikā    9
3.  Meierovica ārpolitiskā darbība    14
  Secinājumi    19
  Izmantotās literatūras saraksts    21
  Anotācija    22
  Annotation    23
Extract

Ne Latvijas valsts eksistence, ne demokrātiska valsts iekārta nav nekas pašsaprotams, kas pastāvējis vienmēr. Pēc manām domām, mēs dzīvojam gandrīz tikai tagadnei: maz domājam par nākotni un maz interesējamies par pagātni. Ja arī pievēršamies pagātnei, tad uzsveram tikai negatīvās puses. Tas nenozīmē, ka mums to nevajadzētu darīt, jo vecās kļūdas ir analizējamas, lai novērstu to atkārtošanos nākotnē, bet mēs nedrīkstam aizmirst arī pozitīvās norises pagātnē un, galvenokārt, to valstsvīru nopelnus, kuri var būt mums kā cēls piemērs turpmākajā darbā.
Īpašu vietu Latvijas vēstures lapaspusēs iezīmē periods, kas ilgst no 19.gs. beigām līdz 20.gs. sākumam - ceļš uz neatkarīgas valsts pasludināšanu. Daudz tiek runāts par Latvijas delegācijas darbu, kas centās realizēt Latvijai tik nozīmīgo de jure atzīšanu. Neapšaubāmi allaž tiek uzsvērts Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Čakste, bet Meierovica ieguldījums un nopelni īpaši netiek atzīmēti un izcelti, lai gan Meierovics ir tas politiķis, kas ar pārliecinošiem argumentiem visveiksmīgāk prata pamatot Latvijas neatkarības ideju. Manī radās interese par Meierovica ieguldījumu un darba pienākumiem šīs delegācijas sastāvā, tāpēc nolēmu iepazīties ar vēstures avotiem un literatūru, kas paplašinātu manas zināšanas par viņa lomu mūsu tautai un valstij svarīgajos notikumos laika posmā no 1915. gada līdz pat savai nāvei 1925. gadā. Manuprāt, Meierovics ,kurš izcēlās ar stingru pieturēšanos pie morāles normām, nevis pērkamību un mantkārību varētu būt paraugs mūsdienu politiķiem.
„ Vislielākā cīņa cilvēkam ir ar sevi, vislielākā uzvara – pašam ar sevi”[23;67] – tādi bija Zigfrīda Meierovica biežāk lietotie vārdi, kuri liek ikvienam domāt par nepieciešamību sevi veidot kā personību, uzstādot augstas prasības, mērķus sev un tikai tad arī sabiedrībai.
Mana pētnieciskā darba mērķis ir izpētīt Z.A. Meierovica personības pamatu veidojošās ētiskās vērtības, kas ļāva viņam realizēt veiksmīgu politiķa karjeru un sniegt ieguldījumu Latvijas valsts tapšanā un veidošanā.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,98 €
Work pack Nr. 1195105
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register