Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:497367
 
Author:
Evaluation:
Published: 12.05.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Used
Extract

Cilvēka ikdienišķā izpratne par jēdzienu – zīme, pirmajā brīdi ir primitīva. Tā ir ceļa zīme (piemēram, stop – tālāk braukt aizliegts), preču zīme, kurlmēmo zīmju valoda... Bet tā (izpratne) ne būt nav nepareiza. Tomēr jēdziens „zīme” neaprobežojas tikai ar šiem apzīmējumiem. Kas ir zīme? Cilvēks ikdienā ikkatru sekundi saskaras ar kādu zīmi, pat sapņos. Zīmes eksistē gan vidē, gan politikā, gan ekonomikā, gan mājsaimniecībā, gan izklaidē, gan mākslā, gan dabā un arī ekstrasensu ikdienā. Tās ir notikumi vai lietas, kas vērš uzmanību vai norāda uz kādu citu notikumu vai lietu. Nav iespējams noteikt vienu konkrētu definīciju. Bet viens ir skaidrs - mēs paši tās veidojam, gan zīmes, gan apzīmējamos (izņemto tos, kas dabā ir jau dabā).
„Mēs veidojam zīmju nozīmes caur mūsu iztēli un [spēju interpretēt] interpretāciju.” Daniels Čandlers apgalvo, ka „zīme pieņem vārda, attēla, skaņas, smaržas [tulk. smakas], garšas, darbības vai lietas formu, bet lietām nav būtiskas nozīmes un tās nekļūs par zīmē, ja vien mēs tām neizveidojam nozīmi.”
Zīmes izpratne veidojas, ja šī zīme tiek lietota. Tāpēc bieži rodas neskaidrības cilvēku starpā, jo katram indivīdam nav zināmas visas zīmes, un katrai zīmei ir iespējami dažādas interpretācijas. Ir iespējams iemācīties, bet pilnīga izpratne veidojas lietojot. Kā, piemēram, alfabēts. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register