Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:557678
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.12.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 8 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    5
1.  Zivis un zivju produkti    6
2.  Zivju ķīmiskais sastāvs un uzturvērtība    7
2.1  Vielas kas atrodas zivī un to daudzumi    8
3.  Zivju preču veidi    9
3.1  Saldētu zivju preces    9
3.2  Sālītu zivju preces    10
3.3  Kaltētu un vītinātu zivju preces    10
3.4  Kūpinātu zivju preces    11
3.5  Zivju pusfabrikāti un kulinārijas izstrādājumi    12
3.6  Zivju ikri    12
3.7  Zivju konservi    13
4.  Zivju kvalitātes kontrole    14
  Praktiskā daļa    16
  Nobeigums    17
  Literatūras saraksts    18
  Pielikums    19
  Ieteikums    21
Extract

Šajā darbā tika aprakstīti izplatīto pārtikas produktu aktualitāte, ietekme uz veselību, zivju veidi un daudz ko citu. Šī kursa darba mērķis ir zināt vairāk par part. produktiem, kurus mēs lietojam savā uzturā un jaāizdomājās par to veselīgumu, labumu. Jebkurš pārtikas produkts ir ļoti svarīgs, aktuāls savā ziņā un par to jāzina visu, ko var vien uzzināt, jo viss kas nokļūst cilvēku organismā ietekmē gan labi gan slikti. Veicot šo darbu jāpievērš liela uzmanība produktu kvalitātei u. c. raidītajiem., kuri var daudz ko pateikt.
Uzdevumi:
1. uzzināt cik daudz zivju cilvēki lieto savā uzturā
2. uzzināt kāda ir zivju ietekme uz cilvēka organismu
3. uzzināt ar kādam vielām ir bagātas zivis

Zivis un zivju produkti

Pasaules ūdeņu bioloģiskie resursi kopš seniem laikiem kalpo par pilnvērtigu olbaltumvielu ieguves avotu cilvēku uzturā.
Padomju varas laikā zivssaimniecība attīstījusies par industriālu tautsaimniecības nozari, kura apgādā iedzīvotājus ne tikai ar pilnvērtigiem uzturproduktiem, bet dod arī lopbarības produktus, medikamentus, kā arī tehniskām vajadzībām noderīgu produkciju.
Zivju gaļa ir stipri atšķirīgāka nekā dzīvnieku gaļa, jo tajā ir mazāk saistaudu, kuru iztrūkums ceptas un vārītas zivs gaļu padara maigāku un arī baudāmāku. Zivju saturā vidēji ir 55 līdz 83 procenti ūdens, 17 līdz 20 procenti olbaltumvielu, 2 līdz 22 procenti tauku un līdz 1 procentam ogļhidrātu.
Fakts, kad zivju saturā aptuveni piektā daļa ir olbaltumvielas liecina par to, ka to koncentrācijas līmenis zivīs ir ļoti augsts. Pie tam, zivis ir ļoti bagātas arī ar citām organismam nepieciešamām vielām kā, piemēram, B grupas vitamīniem un taukos šķīstošiem vitamīniem.
Šī veselīgā ēdiena lietošana ir ļoti būtiska mūsu organisma stiprināšanas procesā, tomēr lielākā problēma zivju lietošanā ir tā, ka polinepiesātināto taukskābju daudzuma dēļ zivis ļoti ātri sabojājas. …

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register