Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
14,20 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:235408
 
Evaluation:
Published: 07.06.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
2.  ES un LR likumdošanas akti    5
3.  Gaļas produktu apraksts    7
4.  Procesa plūsmas diagrammas    8
4.1.  Svaigas gaļas produkcija    8
4.2.  Gaļas izstrādājumi    10
5.  Riska faktoru un preventīvo pasākumu apraksts    13
6.  KKP identificēšana    17
7.  HACCPplāns KKP un kontroles punktu kopsavilkums    18
8.  Produktu,personāla,izejvielas,atkritumu kustību plūsmas    25
Extract

1. Ievads
Šī paškontroles rokasgrāmata ir izstrādāta balstoties uz HACCP principiem un paredzēta, lai nodrošinātu gaļas produktu nekaitīgumu piedāvājot tos patērētājiem. Šajā programmā sniegtie padomi un norādījumi palīdzēs uzņēmuma administrācijai nodrošināt pārdodamo visu veidu gaļas produktu kvalitāti.
Izstrādājot paškontroles rokasgrāmatu, vērā tika ņemtas prasības un principi, kas ir vienādi piemērojamas visās ES valstīs, kā arī rekomendācijas ko sniedz ASV oficiālās institūcijas. Šī rokasgrāmata tāpat atbilst visām Eiropas Parlamenta un Padomes regulas 852/2004 un 178/2002, kā arī LR likumā “Pārtikas aprites uzraudzības likums” noteiktajām prasībām.
Paškontroles rokasgrāmata ir ceha vadības dokuments, kas nodrošina produktu kvalitāti, pārtikas nekaitīgumu un efektīvu ražošanu. Ņemot vērā zinātnisko pētījumu un praktiskās pieredzes progresu ražošanā, kā arī pilnveidojoties tehnikai un tehnoloģijām, šī programma pastāvīgi tiek pilnveidota.

HACCP ieviešanas mērķis:
Paškontroles rokasgrāmatas izveidošanas mērķis: palīdzēt uzņēmuma administracijai un ceha vadītājiem nodrošināt, lai pircējiem tiktu nodrošināti tikai nekaitīgi un kvalitatīvi ražošanas cehos ražoti produkti.
HACCP programmas izstrādes principi
HACCP – darbību sistēma, kura nosaka bīstamību saražoto pārtikas produktu drošībai un paredz pasākumus, kas nodrošina kvalitatīvu gala produktu. Sistēma balstās septiņiem principiem:
1. Visās pārtikas ražošanas procesa stadijās jāparedz iespējamie riska faktori, sākot no saņemtās produkcijas kvalitātes novērtējuma līdz pārstrādei, uzglabāšanai un nodošanai patērētājam.
2. Noteikt kritiskos kontroles punktus/procedūras/procesa etapus, kurus var kontrolēt, lai novērstu bīstamību vai samazinātu tās rašanās iespējas.
3. Noteikt kritiskās robežas, kuras nepieciešams kontrolēt ikvienā KKP.
4. Visos KKP ieviest novērošanas sistēmu, nosakot parametru pārbaudes periodiskumu.
5. Noteikt korekcijas darbības, kuras nepieciešams nekavējoties piemērot, ja pamanītas novirzes katrā KKP.
6. Noteikt pārbaudes procedūras, kuras veicot paredzēti papildus testi un procedūras, kas palīdz novērtēt, vai HACCP darbojas efektīvi.
7. Ir jānosaka visu piemērojamo procedūru dokumentu un ierakstu formas un to aizpildīšanas kārtība.

HACCP sistēmas ieviešana
Ceha vadītājs ir atbildīgs par HACCP sistēmas ieviešanu uzņēmuma cehos..

Dokumentācijas uzglabāšana.
HACCP dokumentācija – programmas izpildes žurnāli tiek uzglabāti vismaz divus gadus uzņēmuma arhīvā. Dokumentācijas teorētiskā daļa glabājās pie ceha vadītājas izdrukātā veidā un uzņēmuma Intranet tīklā elektroniskā veidā.


Author's comment
Editor's remarks
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −-2,30 €
Work pack Nr. 1243030
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register