Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:623820
 
Evaluation:
Published: 30.12.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Šī laboratorijas darba uzdevums bija noteikt normālspriegumu un deformāciju eksperimentālās vērtības, kā arī iegūtās spriegumu un deformāciju eksperimentālās vērtības salīdzināt ar teorētiski aprēķinātajām. Katra materiāla sijai aprēķini tika veikti atsevišķi.
Koka sijai teorētiski aprēķinātie normālspriegumi bija lielāki nekā eksperimentālie, savukārt eksperimentālie normālspriegumi spiedē pie lielākām slodzēm bija nedaudz lielāki, tomēr salīdzinot ar teorētiskajiem tie savstarpēji bija gandrīz vienādi. Tas varētu būt izskaidrojams ar to, ka teorētiskajos aprēķinos, rēķinot lieces momenta vērtību, vērā netiek ņemtas deformācijas izmaiņas spēka plecā, līdz ar to arī pašā lieces momentā, bet eksperimentāli garuma izmaiņas tiek ņemtas vērā. Salīdzinot koka sijas teorētisko un eksperimentālo izlieci, varēju secināt, ka, lai gan tās īpaši neatšķīrās, tomēr eksperimentālā izliece bija nedaudz lielāka, jo teorētiskajos aprēķinos nekur netika ņemta vērā koka anizotropā daba, kas eksperimentāli izpaudās kā nedaudz lielāka izliece.
Tērauda sijai normālspriegumi izrādījās samērā līdzīgi, tomēr no visiem vismazākie bija teorētiski aprēķinātie, savukārt vislielākie – eksperimentālie normālspriegumi spiedē, lai arī to vērtības bija ļoti tuvas ar eksperimentālajiem normālspriegumiem stiepē. Tas varētu būt izskaidrojams ar to, ka sijai izliecoties, mainās arī materiāla īpašības un līdz ar to arī ar to saistītie reksturlielumi. Salīdzinot tērauda sijas teorētisko un eksperimentālo izlieci, eksperimentālā izliece ir ievērojami lielāka, pie maksimālās slodzes tā atšķiras gandrīz uz pusi, teorētiskajos aprēķinos nrtiek ņemts vērā izlieces laikā radītās izmaiņas gan elastības modulī, gan sijas garumā gan arī inerces momenta skaitliskajā vērtībā.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −6,48 €
Work pack Nr. 1118749
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register