Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
14,20 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:989747
 
Author:
Evaluation:
Published: 13.10.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Paškontroles sistēmas saturs    2
  Paškontrole pārtikas uzņēmumos    3
  Paškontroles ieviešana pārtikas uzņēmumā    4
  Definīcijas un ietekme    6
  Vārdnīca    7
  Iepazīšanās    8
  Personāla personīgās higiēnas noteikumi    9
  Tīrīšanas un dezinfekcijas režīms    10
  Procesa plūsmas diagramma    11
  Riska novēršana un korektīvās darbības    12
  Iespējamie riski (piesārņojums) un to cēloņi    13
  Mikroorganismi, kurus jāņem vērā darbojoties ar pārtikas produktiem    14
  Lēmumu koks    17
  Kritisko kontroles punktu (KKP) noteikšana    18
  Riska analīze kritiskajos kontroles punktos    19
  Produktu (izejvielu) atbilstības kritēriji tos pieņemot (KKP1) (KKP6)    20
  Pielikums Nr.1    21
  Pielikums Nr.2    22
Extract

Paškontrole pārtikas uzņēmumos
1. Paškontroles uzdevums – primārais mērķis uzlikt ražotājam atbildību par visiem pārtikas ražošanas aspektiem.
2. Paškontroles sistēmas funkcijas – pasargāt pārtiku no iespējamiem riska faktoriem, tos savlaicīgi atklājot un likvidējot.
3. Paškontroles sistēmas pamats:
• Laba ražošanas prakse un labas higiēnas prakse;
• HACCP* ieviešana pārtikas veikalā;
• Obligāta kvalitātes prasību ievērošana.
*HACCP – riska cēloņu analīze kritiskajos kontroles punktos.

Kritēriji, ko nepieciešams ieviest veikalā, kas gatavojas ieviest HACCP ir:
• Veikala personāla apmācība pārtikas higiēnā, t.sk. kāda ir tās kontroles un uzraudzības loma;
• Veikala personāls un vadība „domā higiēniski”;
• Veikals darbojas higiēniskos apstākļos.

HACCP sistēmas 7 principi ir:
1. Veikt riska cēloņu analīzi. Sagatavot procesa etapu diagrammu visos pārtikas aprites posmos. Identificēt riska cēloņus un noteikt to kontroles pasākumos.
2. Izmantojot lēmuma pieņemšanas shēmu, identificēt procesā kritiskos kontroles punktus (KKP).
3. Noteikt mērķa līmeņus un pielaides katram KKP.
4. Izveidot monitoringa sistēmu, lai nodrošinātu KKP kontroli ar ieplānotām analīzēm un novērojumiem.
5. Noteikt korektīvas darbības, kuras jāveic, ja monitorings kādā KKP uzrāda, ka ir tendence zaudēt kontroli.
6. Izveidot dokumentāciju attiecībā uz visām procedūrām un pierakstu sistēmu, kas piemērota šiem principiem un to pielietojumam.
7. Izveidot pārbaudes procedūras, ietverot piemērotus papildus tekstus un pārskatus, kas apstiprina, ka HACCP sistēma darbojas sekmīgi un efektīvi.

Paškontroles ieviešana pārtikas uzņēmumā
Pārtikas aprites uzraudzības likums nosaka, ka ēdināšanas uzņēmumu, pārtikas produktu ražotņu, kā arī jebkuras citu ar pārtikas saistītu uzņēmumu, kas iesaistīti kādā no pārtikas aprites posmiem, vadītāji ir paši atbildīgi par izplatāmo produktu kvalitāti, to nekaitīgumu un atbilstību higiēnas prasībām. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −7,70 €
Work pack Nr. 1123916
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register