Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:863290
 
Author:
Evaluation:
Published: 26.04.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 2 units
References: Not used
Extract

Fiziskā audzināšana un sporta nodarbības ir cieši saistītas ar gribas, biedriskuma, uzņēmības, neatlaidības, disciplīnas īpašībām, prasmi pārvarēt grūtības, spēju darboties kolektīvā u.c. morālo īpašību attīstīšanu un pilnveidošanu.
Airēšana ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē ir viens no populārākajiem sporta veidiem, kurš ir ieguvis atzinību kā veselību veicinošs, fiziskās sagatavotības un sportiskās pilnveidošanas līdzeklis.
Šim sporta veidam ir liela audzinoša, veselību veicinoša, relaksējoša, sportiska un lietišķa nozīme.
Airēšana, kā sportiskās darbības veids, izvirza virkni prasības atsevišķām kustību spēju izpausmēm. Nodarbošanās ar airēšanu attīsta spēku, ātrumu, kustību koordināciju un, protams, izturību. Cilvēka spēka izpausmes veidi ir daudzveidīgi. Airēšanā svarīgākie ir: maksimālā spēka, ātrspēka un spēka izturības izpausme.
Lai airējot saglabātu darba spējas ir nepieciešams ritmiski sasprindzināt un atslābināt muskuļus. Par pilnīgu visu muskuļu grupu atbrīvotību airēšanā nevar būt runa, jo nepieciešams zināms atsevišķu muskuļu tonuss līdzsvara saglabāšanai, pozas noturēšanai, manipulācijām ar airi u.c.
Airēšana ir viena no tām fiziskajām aktivitātēm, kura rada globālu ietekmi uz cilvēka organismu, tādā veidā attīstot visas organisma sistēmas, orgānus, to darbību un funkcijas.
Airēšanas principiālā īpatnība ir saistīta ar to, ka tā notiek divās vidēs: gaisā un ūdenī. Visu mehānisko darbību airētājs veic atrodoties gaisa vidē. Tas nosaka enerģijas veidošanas fizioloģisko procesu gaitu, termoregulāciju un citus procesus. Tajā pašā laikā ārējo pretestību airim un laivas gaitai rada ūdens vide. Tas veido airēšanas neatkārtojamo specifiku.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register