Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:908957
 
Author:
Evaluation:
Published: 24.09.2021.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Time period viewed: 2016 - 2020 years
Extract

Katras nacionālās valsts tiesību normas veido vienotu veselumu – nacionālās valsts tiesību sistēmu. Katrai valstij ir raksturīga nacionāla tiesību sistēma, tomēr katrā no tām var atrast arī citu valstu tiesību sistēmas elementus. Ir valstis, kurās līdzās pastāv vairākas konkurējošas tiesību sistēmas. Katra nacionālā tiesību sistēma atšķiras no citas ne tikai ar tajā ietvertajām tiesību normām, bet arī ar šīm sistēmām raksturīgajiem tiesību avotiem, tiesību izpratni, lietošanas metodoloģiju u.c. kritērijiem. Pēc šiem kritērijiem nacionālās tiesību sistēmas tiek grupētas, savukārt grupas apvienotas lielākās grupās – tiesību lokos.
Pasaules tiesību sistēmas ļoti ietekmē nacionālo tiesību sistēmas, jo tas ir pamats nacionālo tiesību sistēmas izveidei,piemēram:
1.Romāņu-ģermāņu tiesību lokā izvirzās tiesību normas, kuras tiek uzskatītas par tādām uzvedības normām, kas atbilst taisnīguma un morāles prasībām (šajas tiesību normas kalpo par pamatu Eiropā, Latīņamerikā un atsevišķās Āfrikas valstīs, kur tās pamazām tika ieviestas labprātīgās recepcijas rezultātā)
2.Anglosakšu tiesību sistēmu grupas pamatā ir tiesu prakse un nerakstītajas normas, kuri vairāk koncetrētas uz tiesu procesa norises jautājumiem, tiesas procedūru un pierādījumu pasniegšanu (šajas normas kalpo par pamatu Anglijas tiesību sistēmā)
3.Sociālistisko vasltu sistēmai ir ārkārtīgi politizēts, centalizēts un piespiedu raksturs. Lielāka loma ir publiskajām tiesībam un tiesību normas bieži pastāv vienīgi teorētiski, praktiski netika pielietotas.
4.Islama tiesību sistēmas pamatā ir reliģija un ir sankciju trūkums tiesību normu formulējumos, bet galvena sankcija šajā lokā ir grēka stāvoklis
(tādējādi Egiptē, Iranā, Irakā un citas Islama valstīs cilvēki ievēro tādas tiesību normas,paražas)

Editor's remarks
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,48 €
Work pack Nr. 1387743
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register