Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:652023
 
Author:
Evaluation:
Published: 26.01.2021.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Kāpēc šos produktus nevajadzētu lietot ikdienā?
Pārtikā policikliskie aromātiskie ogļūdeņraži, tai skaitā benzpirēns, nonāk kūpinot, karsējot, grilējot un termiski apstrādājot pārtikas produktus, vairākkārt izmantojot jau sildītu eļļu, kā arī vides piesārņojuma rezultātā. Kūpinātās zivīs, kaut arī niecīgā daudzumā, vienmēr ir aromātiskie ogļūdeņraži. Novelkot zivīm ādu, lielākā daļa benzpirēna tiek atdalīta. Tomēr neliela policiklisko aromātisko ogļūdeņraža koncentrācija pārtikas produktos obligāti nepadara tos kancerogēnus, jo gremošanas traktam ir pašaizsardzības sistēma.

Kāpēc šos produktus nevajadzētu ēst daudz?
Saslimstību un mirstību ar sirds un asinsvadu slimībām veicina pārāk liels sāls patēriņš uzturā. Lielu daļu mūsu uztura veido gatavie pārtikas produkti ar tā saucamo slēpto sāli. Gaļas turēšana sāls šķidrumā pirms kūpināšanas ir šā produkta tehnoloģijas sastāvdaļa un rada tā saucamo slēpto sāli, kura daudzumu ražotāji nemēdz norādīt uz etiķetēm. Šie produkti arī satur veselībai apdraudošos kancerogēnus - benzopirēns, benzantracēns, benzofluorantēns un krizēns.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register