Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:244842
 
Author:
Evaluation:
Published: 11.08.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

LB monetārā politika ir naudas daudzuma aprites regulēšana.

Faktori: kredītiestāžu sistēma ir specifisks tirgus, kas saistīts ar naudas pieprasījumu. Finanšu tirgus un instrumenti.
Latvijas Krājbanka izdod akcijas apmēram 10 milj. Komercbankas var būt tikai a/s (LR komerclikums). Akcijas veido banku pamatkapitālu. Banku nauda kontos ir noguldījumi. Notiek skaidras naudas norēķinu samazināšanās, jo lielākā daļa naudas atrodas kontos.
Inflācija – Eiropas monetārā saimniecība 2008. gadā – raud, ka LR nemaz neuzņems, jo tai ir pārāk liela inflācija. Ja bankā nogulda naudu uz 4%-5%, bet inflācija valstī ir 8% gadā, tad noguldītāji zaudē 3%.
Noguldījumus aizņemas bankas.
Kredītus bankas aizdod.
Finanšu līgumi – fjūčersi, opcijas (biržas darījumi), forwardi (ārpus biržas darījumi).

Komercbanka ir starpnieks, kas piesaista un ar to nopelna. Viņai pašai nekā nav un piesaistot naudu tā viņu arī aizdod ar to uzņemoties risku.

Kredītiestāde
komercbankas funkcijas
Komercbankas aizņemas naudu arī no LB
BID
BOR
Komercbankas emitē vērtspapīrus, obligācijas. Hipotēku un zemes banka ir vienīgā banka, kas pieder LR. Tā ir attīstības banka, kas attīsta valsts programmas un par ko garantiju dod valsts. Tās statūti ir apstiprināti valdībā.
Nordea Banka – ir vienīgā citas valsts bankas filiāle Latvijā. Hipotēku banka aizdod kredītus pret ķīlu, kas ir nekustamais īpašums, kurš savukārt ir reģistrēts Z/gr. => tās izdod ķīlu zīmes, lai iegūtu aktīvus līdzekļus ar kuriem darboties (resursi).
Sanācija – [Rehabilitation] – uzņēmuma iespējamā bankrota novēršanas pasākumi (subsīdijas, kredītu nodokļu atvieglojumi, kā arī citi pasākumi, ko veic īpašnieks, cita juridiskā vai fiziskā persona, pašvaldība vai valsts izmantojot budžeta, privatizācijas fondu vai citus līdzekļus);
Sanācija – [Sanitaiton] – maksātnespējas stāvokļa risinājums, kas izpaužas kā plānveidīgu pasākumu veikšana nolūkā novērst parādnieka iespējamo bankrotu, atjaunot maksātspēju un apmierināt kreditoru prasījumus – solution of the insolvency position, which is manifested as taking planned measures aimed at preventing possible bankruptcy of the debtor, to restore its solvency and to satisfy the creditor’s claims.

Ar bankām var arī tirgoties. Banku investīcijas ir vērtspapīros veiktie ieguldījumi. Bankas darbojas uz divu dokumentu pamata – Licence un reģistrācijas apliecība.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −0,70 €
Work pack Nr. 1115726
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register