Ievērot pedantisku kārtību un tīrību; pilnveidot kokteiļu gatavošanas mākslu, pilnveidot viesu apkalpošanu; būt labam cilvēku pazinējam, mācēt nodibināt kontaktu ar viesi, vajadzības gadījumā dot padomus; būt vispusīgi izglītotam un erudītam visās jomās; sarunās ar viesi būt taktiskam, ieturētam, just kad viesi nepieciešams atstāt vienu; palielinoties tūrisma pieprasījumam ir nepieciešams zināt vairākas svešvalodas; maiņas sākumā pasūtīt un saņemt dzērienus, produktus, augļus un citas preces, kas nepieciešamas darbā; noformēt vitrīnu un bāra leti, kā arī uzturēt to tīru un kārtīgu; apkalpot viesus pie bāra letes, kā arī ja nepieciešams pie galdiņiem, pasniegt dzērienus, uzkodas, virtuves porcijas un konditorijas izstrādājumus; mācēt norēķināties ar viesiem, izmantojot dažādus samaksas veidus; popularizēt dažādu veidu dzērienus; nodot ietirgoto naudu (arī citus maksāšanas līdzekļus) un materiālo atskaiti grāmatvedībā; atbildēt par bāra sanitāro stāvokli, kā arī par trauku un inventāra uzskaiti; informēt administrāciju par sūdzībām un ieteikumiem darba uzlabošanā.
Klasiskais bārmenis – visu novirzienu pamatā ir klasika. Klasiskie bārmeņi strādā augstas klases viesnīcās, uz kruīza kuģiem, personīgajām jahtām un citur.…