Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:162695
 
Author:
Evaluation:
Published: 31.05.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Katra paaudze dod savu ieguldījumu jebkurā zinātnē, arī tās pētīšanas metodikā. Iepriekšējie sasniegumi kļūst par izzejas punktu izziņas metožu un līdzekļu tālākai attīstībai. Iepriekšējo sasniegumu apguve paver iespējas skaidri izdalīt metodikas struktūru tās attīstības noteiktā periodā.
Bioloģijas mācību metodikas kā zinātnes attīstības priekšnosacījums bija 18. un 19.gs lielie atklājumi dabas zinātnēs (1735.g.K.Linneja „Dabas sistēma”, šūnu teorija: zoologs T. Švāns 1839.g. un botāniķis M.Šleidens 1838.g.) , kā arī straujā tautsaimniecības attīstība. Pēdējais prasīja izglītotus cilvēkus, kuri spētu pētīt dabas bagātības un sekmētu to labāku izmantošanu.
Bioloģija blakus fizikai, ķīmijai un ģeoloģijai ir uzskatāma par mūsdienu dabaszinātņu nozari, kas apjoma un jaunatklājumu ziņā aizvien vēl aizņem ievērojamu dabaszinātnes daļu. Tāpēc arī bioloģijas mācību metodikā ir daudz kopīga ar vispārīgās dabaszinātnes metodiku. Metodika kā zinātne attīstījās, uzkrājoties metodiskiem atzinumiem no skolotāju personīgās darba pieredzes par racionālu bioloģijas mācīšanu. No viņu novērojumiem un prasmēm izkristalizējās vispārinājumi. Tos analizējot, grupējot un sistematizējot, apvienojot ar objektīviem pētījumiem radās bāze zinātniskām teorijām.
Bioloģijas (dzīvās dabas) kursam pamatā liekams bioloģiskais dabas zinību mācīšanas princips, kur atsevišķa indivīda dzīvi un organisma uzbūvi aplūko ciešā sakarībā ar to apkārtni, kādā šis indivīds parasti uzturās. Ķermeņa atsevišķo daļu uzbūves
īpatnības jāizskaidro ar funkcijām, kādas tām jāizpilda.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1116825
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register