Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:825361
 
Evaluation:
Published: 16.04.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Biotehnoloģija    4
  Biotehnoloģijas vēsture    5
  Bioreaktors    6
  Biotehnoloģijas medicīnā    7
Extract

Biotehnoloģijas vēsture

Visvairāk praktiski izmanto biotehnoloģijas augkopībā, kur ražo pārtikas produktus, kas ir piemēroti cilvēka. Lauksaimniecība ir kļuvusi par dominējošo vaidu kopš neolīta revolūcijas. Agrīnajā laikā lauksaimniekiem bija iespēja izvēlēties labāko un piemērotāko augu kultūru, spētu apgādāt pieaugošo cilvēku skaitu ar pārtiku. Tikai izmatoti speciāli organismi, lai mēslotu, atjaunotu slāpekļa daudzumu augsnē un atbrīvotos no kaitēkļiem. Piemēram tādas kultūras kā Mezopotāmija, Ēģipte un Pakistāna izstrādāja procesus alus ražošanai. Joprojām tiek izmantota pamata metode, lai no iesala graudiem, kas satur fermentus, varētu cieti no graudiem pārvērst cukurā un pēc tam pievienojot īpašu raugu ražot alu. Šajā procesā ogļhidrāti, kas ir graudu sastāvā tiek sašķelti un pārvērsti spirtā. Senajā indijā izmantoja sulu no auga, lai taisītu Soma. Īpašs dzēriens, kurš ir minēts indiešu svētajā grāmatā. Vēlāk citas kultūras izmantoja pienskābes fermentus, kas ļāva saglabāt pārtiku. Fermentāciju arī izmantoja lai ceptu maizi. Pirmo pētījumu par fermentāciju veica 1857 gadā Luiss Pastērs.
Dažādu augu un mikroorganismu kombinācijas tika izmantotas kā zāles daudzās agrīnajās civilizācijās. Jau 200 g.p.k. cilvēki sāka izmantot nelielu daudzumu infekcijas, lai savu organismu imunizētu. Šie un līdzīgi procesi ir uzlaboti mūsdienu medicīnā. Piemēram antibiotikas, vakcīnas kā arī citas metodes lai apkarotu slimības.
20 gadsimta sākumā zinātnieki guva lielāku ieskatu mikrobioloģijā un izpētīja vairākus ražošanas veidus. 1917 gadā Kaims Veizmans pirmo reizi izmantoja mikrobioloģiskos kultūru rūpnieciskā procesā, ka ražot no kukurūzas cietes acetonu, kas apvienotajā karalistē ir nepieciešams sprāgstvielu ražošanai Pasaules kara laikā.
Mūsdienu biotehnoloģija lielā mērā ir sākusies ar 1980 gada 16 jūniju, kad ASV augstākā tiesa nolēma, ka ģenētiski modificēti mikroorganismi varēti tikt patentēti. General Electric ir izstrādājuši baktērijas, kas spēj sadalīt jēlnaftu, un šīs baktērijas tiek piedāvāts izmantot naftas nopūdēs vietās.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register