Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
11,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:515137
 
Evaluation:
Published: 26.04.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

1.Vispārējā produktu drošuma direktīva un Ražotāja atbildības direktīva. Vispārējā produktu drošuma direktīvas mērķis ir nodrošināt, ka patērētāju produkti, kas ievietoti tirgū nerada risku normālos lietošanas apstākļos. Tā uzliek par pienākumu Dalībvalstīm(ES) uzraudzīt produktus tirgū, un informēt Komisiju par veiktajiem pasākumiem arī caur drošības pasākumu procedūrām, vai informācijas sistēmu priekš nopietna un nekavējoša riska. Tā arī aptver jaunus, lietotus un pārveidotus produktus, kuri paredzēti patērētājiem vai patērētāji var tos lietot, kas piegādāti komerciālo darbību rezultātā. Vispārējā produktu drošuma direktīva netiek piemērota būvniecības produktiem, kas attiecas uz darba lietotāju veselības un drošuma būtiskajām prasībām, strādnieku veselības un drošuma prasības CPD(Celtniecības produktu direktīva) neaptver. Ražotāja atbildības direktīva, kura ir piemērojama visiem ar Jauno pieeju aptvertajiem produktiem, paredz, ka piegādātājam jāsniedz droši produkti, lai novērstu izmaksas, kuras tam uzliek atbildība par defektiem produktiem. Tās pamatnoteikums ir: Ražotājs ir atbildīgs par kaitējumu personai vai īpašumam, kuru radījis defektīvs produkts. Ražotājam ir jākompensē kaitējums, kuru radījis defektīvais produkts, indivīdam. Tomēr direktīva neaptver nekādu kaitējumu, kas ir zem 500 ECU. Tā arī neaptver defektīvā produkta pašiznīcināšanos, un, tāpēc nav pienākums kompensēt par to. Ražotāja atbildības direktīva aptver visus pārvietojamos, elektriskos, kā arī izejmateriālus un gala produktu sastāvdaļas. Ražotājs nav automātiski atbildīgs par kaitējumu, kuru radījis produkts.
2. CE zīme un produktu brīva kustība. CE zīme norāda, ka produkts atbilst visu piemērojamo direktīvu būtiskajām prasībām un, ka produkti ir bijuši pakļauti atbilstības novērtēšanas procedūrām, kas paredzētas direktīvā. Dalībvalstīm ir pienākums veikt nepieciešamos pasākumus, lai aizsargātu CE zīmi, kas atbilst atbilstošajam nacionālajam standartam, kurš pārņem harmonizēto standartus, vai ka tie atbilst Eiropas tehniskajam apstiprinājumam. Produktu brīvā kustība. Dalībvalstis nedrīkst aizliegt, ierobežot vai kavēt ievietot tirgū vai pakalpojumu apritē tās teritorijā produktus ar CE zīmi, ja nu vienīgi tajos gadījumos, ja CE zīmes lietošanas nosacījumi ir nepareizi piemēroti.
3.Būvniecības produktu standarti. Jaunās pieejas darbošanās prasa, lai standarti garantētu aizsardzības līmeni saskaņā ar direktīvu noteiktajām būtiskajām prasībām, un ka nacionālās institūcijas veiktu savus pienākumus, lai aizsargātu drošumu vai citas intereses, kuras paredz direktīvas. Harmonizēto standartu vai citu tehnisko specifikāciju pielietošana paliek brīvprātīga , un ražotājs var brīvi izvēlēties jebkuru tehnisko risinājumu , kurš nodrošina atbilstību būtiskajām prasībām, un ražotājs var izvēlēties jebkuru no dažādajām atbilstības novērtēšanas procedūrām, kas sniegtas piemērojamā direktīvā. Sfēra-definē produktu loku uz kuriem attiecas direktīva, vai briesmas, kuras direktīva ir paredzējusi novērst. Ievietošana tirgū un pakalpojumu aprite-būvniecības produkti var tikt ievietoti tirgū tikai tad, ja tie der to paredzētajai lietošanai.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register