Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:791225
 
Author:
Evaluation:
Published: 23.12.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Extract

Personālvadības loma uzņēmuma ilgtspējīgas attīstības un konkurētspējas nodrošināšanā ir saistīta ar to, ka tā ir vadīšanas teorijas sastāvdaļa, kurā cilvēks tiek aplūkots, kā vienīgais jaunrades avots. Tā kā cilvēka radošā darbība ir pamats organizācijas attīstībai, tad ar vien vairāk pieaug darbinieka lomas nozīmē uzņēmumā, tātad arī personālvadības loma uzņēmumā. Jo ir nepieciešams panākt, ka tas- tik svarīgais resurss organizācijas veiksmīgai darbībai- tiek izmantots maksimāli efektīvi. Personāla vadīšana notiek ar organizācijas politikas un procedūru īstenošanu, saimniecisko uzdevumu ievērošanā un izpildē. Kā ari piesaistot, mācot un noturot organizācijā labus darbiniekus, vienlaikus tos sociāli attīstot un paaugstinot to darba ražīgumu. Veiksmīgas personālvadības rezultātā, uzņēmums iegūst ilgtspējīgu attīstību un konkurētspēju. Personālā ražīgas un efektīvas administrācijas pamātā ir :
• Katra vadītājā rūpes par darbinieku apmācību un darba apstākļiem
• Darbinieka vērtības apzināšanās
• Organizācijas procesu, mērķu un cilvēku vajadzību savstarpēja integrācija.
Šie trīs aspekti ietekmē to cik ražīgs būs personāls, tātad arī to ar kādu atdevi darbinieks strādā. Runājot par personālu, jāņem vērā, ka to veido cilvēki ar savu darbu, cerībām, mērķiem, vajadzībām un problēmām organizācijā.
I. Vorunčuka uzsvar, ka ražīgas un efektīvas personāla jeb darbinieku pārvaldīšanas pamatā ir uzskats, ka darbinieks ir vērtība, jo ir vērtīgākais resurss organizācijas rīcībā. Jo tikai cilvēks rada iespēju organizācijai veikt darbu, vajadzības gadījumā izmantojot parējos resursus. Šis aspekts ir tas, kas nosaka, ka cilvēks ir galvenā vērtība uzņēmumā, jo ir vienīgais, kas, būdams resurss, spēj izmantot citus resursus un to kombinācijas efektīvai savai darbībai. Tieši tāpēc, jau pusgadsimtu, cilvēki ar savu intelektuālo kapitālu ieņem fiziskā kapitāla vietu.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register