Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:840666
 
Author:
Evaluation:
Published: 15.06.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

1.Civilprocesa jēdziens,uzdevums. Civilprocess ir visu lik.notekto procesuālo darbību kopums,kāds vien iespējams civilietā,sākot ar to ierosināš. un lietas izskatīšanas kārtību tiesā un beidzot ar tiesas sprieduma izpildi.Civilproces.ties.-ties.normu kopums,kas regulē sabiedr.attiec.kuras rodas tiesais izskatot CV un izpildot tiesas nolēmumus.Uzdevums-noskaidrot patiesību konkrētā lietā-tas tiek darīts visas saiedrības labā, nodrošināt ātru un pareizu civilietu izskatīsānu. Civilproces.ties.ir pieskaitāmas pie publiskām ties.-jo tās realiže valsts institūcija.
3. Civilās tiesvedības stadijas. CP secīgi iet dažus etapus-stadijas:1)CV ierosināšana-tiesnesis saņem prasības pieteikumu,3dienu laikā jāizlemj par -prasības ierosin.un iersoin.CV;-atteikt pieņemt to;-atstāt prasības pieteikumu bez virzības;2) CV sagatavot iztiesāšanai.Mērķis-nodrosīnāt lietas pareizu un savlaicīgu izskatīšanu3)CV iztiesāšana tiesā-galvena stadija.reaizējas tiesas sēdē-to var iedalīt:=)sagatavojošā daļa-tiesas sekret.iepzīst.ar klātesošiem,samierina puses;=)lietas izskatīšana pēc būtības-pārbauda pierādījumus,tiesnesis uzdot jaut.utt;=)tiesu debates;=)tiesas spriedumu taisīšana,pasludināšana.
6.Civilprocesa tiesību priekšmets. -tās sabiedriskās attiecības,kas rodas civilās tiesvedības sfērā.
9.CV proces.tiesisko attiec.subjekts. 1)tiesa, 2)bez tiesas savas kompetences ietvaros-bārintiesa, pagasttiesa, šķīrējtiesa, darba strīdu komisija (lietas dalībn.: puses, 3.pers.pārstāvji,prok.,valsts iestādes pārstāvji),3)pers.kas sekmē lietas izskatīšanu-liecinieki,sekretārs,tulki,eskperti.
8.Civilproces.ties.attiec.jēdz.Civilprocesuālo ties.attiec.ir tādas attiecības,kas rodas starp tiesu un lietas dalībn., realizējot procesuālās ties. un šīs attiec.tiek noreguētas ar Cvprocea ties.normām.Šīš attiec.rodas gan izskatot lietu 1.inst.tiesā,gan arī apelācijas un kasācijas kārtībā.Pastāv tiešas tiesības-rodas starp tiesu un pusēm, un atsavinātas tiesības-rodas
10.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −0,20 €
Work pack Nr. 1193011
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register