Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:726453
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.12.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

ĀRĒJAIS IZSKATS, MANIERES
Uzņēmējdarbības specifika uzstāda diezgan nopietnas prasības pret dalībnieku ārējo izskatu. Biznesmenim vienmēr jābūt tīrīgam: slikti uzsieta kaklasaite vai netīras kurpes – liecina par nevīžību pret sevi vai vienaldzību pret apkārtējiem, izklaidību.
Nenēsājiet apģērbu spilgtās krāsās vai pārāk raibiem rakstiem. Vadītājiem jādod priekšroka konservatīvam apģērbam: uzvalki mierīgos toņos un klasiskas formas, vienkrāsaini, gaiši krekli, rūpīgi pieskaņotas kaklasaites un nekādas bižutērijas ( nozīmītes, ķēdītes, gredzeni). Nelieciet ārējās kabatās pildspalvu, zīmuli, brilles, ķemmi u.c. priekšmetus.
Oficiāla pieņemšana prasa noteiktu apģērbu, kas tiek norādīts ielūgumā: izejamais apģērbs, frakas, smokings vai parastais uzvalks. Uzvalks, kuru lieto oficiāliem gadījumiem, nedrīkst būt sportisks, bet žaketei un biksēm dažādās krāsās. Sievietēm uz pusdienām, vakariņām, vakara pieņemšanām rekomendē vilkt vakartērpu.
Sēžot pie automašīnas stūres, atceraties ne tikai par satiksmes noteikumiem, bet arī par pasažieriem. Nav obligāti izklaidēt pasažierus, bet ir nepieciešams parūpēties par viņu ērtībām. Vadiet automašīnu mierīgi, nekomentējiet citu vadītāju un gājēju uzvedību.
Sekojiet savai gaitai: jāiet ir stingri, taisni, nesaliecoties, ar pašcieņu.
Atradiniet sevi no sliktiem ieradumiem: nevajag sēdēt izgāžoties krēslā, šūpoties uz krēsla, sēdēt uz krēsla paša maliņas, likt kāju uz kājas, šūpot kāju sarunas laikā u.t.t. Kontrolējiet savus žestus – Jūsu žestiem jābūt savaldītiem un ar nozīmi. Neaizskariet sarunu biedru ar rokām – priekš viņa tas var būt nepatīkami.
Nekad neaizmirstiet, ka Jūsu ārējam izskatam, manierēm vienmēr pievērš uzmanību. Jābūt mēra sajūtai – visādas atkāpšanās kaitina apkārtējos un darbojas pret Jums.
Neesat pārāk bravurīgs, trokšņains un kaislīgs, kā arī pārāk gurdens, kluss un vienaldzīgs. Jums ir jāatstāj labvēlīgs iespaids uz apkārtējiem, neesiet patmīlīgs.

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register