7.diena
• Brokastis
Biezpiens, vājpiena 50g – 126,9 kcal
Žāvētas aprikozes bez kauliņa 100g – 240,8 kcal
Asaris 100g – 82,1 kcal
Rudzu maize 50g – 87 kcal
Ābolu sula 200g – 76,7 kcal
Kopā: 613,5 kcal
• Otrās brokastis
Lapu salāti, sīpollociņi, gurķi ar krējumu 300g – 177 kcal
Pilsētas saldskābmaize 25g – 63,25 kcal
Apelsīnu sula 200g – 76,8 kcal
Kopā: 348,25 kcal
• Pusdienas
Vistas fileja 100g – 113.1 kcal
Rīsi (nevārītā veidā) 80g – 257,6 kcal
Svaigu tomātu salati ar krējumu 200g – 138 kcal
Buberts ar ķīseli 250g – 245 kcal
Persiku sula 200g – 138 kcal
Kopā: 891,7 kcal
• Vakariņas
Menca 150g – 104,1 kcal
Rudzu maize 25g – 43,5 kcal
Jogurts, vājpiena 200g – 72,4 kcal
Ķirši 100g – 46,8 kcal
Persiku sula 200g – 138 kcal
Kopā: 404,8 kcal
Secinājumi:
Veidojot šo ēdienkarti, es uzzināju, kuri pārtikas produkti satur maz tauku un kuri nē. Uzzināju daudz jauna par holesterīnu un sapratu, ka jādomā, ko ēd! Secināju, ka Latvijas iedzīvotāji ir neinformēti par holesterīnu un risku, ko izraisa augsts holesterīna līmenis.
Ieteikumi līdzcilvēkiem:
Katram ir jāzina savs holesterīna līmenis, jo tas ir svarīgi, lai nodzīvotu pēc iespējas ilgāku mūžu. Katru gadu ir Holesterīna diena, kuras ietvaros par brīvu nosaka tavu holesterīna līmeni.
Nav jāatsakās no visiem pārtikas produktiem, kas garšo. Tos pārtikas produktus, kuriem ir liels tauku saturs vajadzētu lietot mazākos daudzumos. Jāēd vairāk augļu un dārzeņu, vistai āda jānovelk, jāizvēlas piena produkti ar mazākiem tauku procentiem.
…