Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:744567
 
Author:
Evaluation:
Published: 10.12.2015.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Tāpat kā visiem rituāliem, arī piemiņas ceremonijām ir nepieciešama nepārtrauktība un atkārtošanās, tādēļ Igaunijā Dziesmu svētki tika atkārtoti kā atgādinājums par Igaunijas valsts atmodu 19.gadsimtā. Dziesmu svētku politika nav tikai vienkārši cilvēku masu pulcēšana, kas regulāri atgūst igauņu „kolektīvo sirdsapziņu”, bet jāsaprot, ka tautas dziesmas, tautas dejas un tautas mūzika ir etniskās identitātes izpausme. Šī saikne starp folkloru un etnisko identitāti ir nākusi no vācu romantisma, kam bija liela ietekme uz Igaunijas atmodu.
Vēl viens svarīgs faktors identitātes saglabāšanai ir mutvārdu vēsture. Mutiskā un rakstiskā vēstures nekad nesakrīt perfekti, jo īpaši tādēļ, ka iepriekš bijusi cenzūra vēstures rakstīšanā, kas bija sevišķi raksturīgi Padomju Savienībā. Šādā kontekstā, mutvārdu vēsture kļuva par alternatīvu vēsturi, jo mutvārdu vēsture balstījās uz individuālu dzīves vēsturi, tautas kolektīvo atmiņu.
Tāpat zeme ir vēl viens identitātes faktors, un tā ir īpaši dominējoša metafora Igaunijas valstiskumā un kolektīvajā identitātē. Jo zeme tika izmantota kā sauklis gan 19.gadsimtā, gan pirmajos perestroikas gados, kad tika pieprasīti „zemes gabali, kas pieder Igaunijas senčiem”. Zeme tika uztverta kā saikne starp dažādām paaudzēm un ērām, un šī saikne tika izmantota kā likumīga prasība pēc neatkarības.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register