Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:153525
 
Author:
Evaluation:
Published: 19.05.2008.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

1. Sader. jēdz. un noslēgšana.
Sader.- savstarpējs solījums nākotnē doties laulībā, brīvprātīgi. Bet solījums neuzliek par prasību solījumu pildīt -pēc CL seku nav, nav sankciju. Saderin .noslēdz mutvārdos vai rakstveidā, klusējot un apstiprinot pie notāra. Nevar būt maldi, noslēdz pašiem klāt esot. Šķēršļi-viendzimuma personas.
2.Sader. atcelš tiesiskās sekas.
Sader. izbeidz:- ar laulības noslēgšanu, - ar kāda nāvi, - ar kāda saderin. atkāpšanos- tas var radīt mantiskas sekas. CL nos.,kad dāvanas var atprasīt atpakaļ (1g.): 1)ja abi sader. vienojas atcelt sader., 2)ja 1 no sader.atkāpjas aiz svarīga iemesla, bet bez otra vainas, 3)ja dāvanas saņēmējs bez svarīga iemesla atsakās laulāties, 4)ja saņēmējs vainīgs pie saderināš.atcelšanas, 5)ja apdāvinātais mirst pirms laulības.
Dāvanas nevar atprasīt: 1)ja sader. dāvināt. ir miris, 2)ja dāvinātājs atteicies doties laulībā bez svarīga iemesla, 3)ja dāvin. uzvešanās bijusi 2.saderin. svarīgs iemesls no laulības atteikties. Prasības celšanas noilgums- 1g. laikā no brīža, kad saderināš.ir atcelta vai kad saderinātais no tās ir atkāpies. Ja sader.līgava ir bijusi grūtniecības stāvoklī,tad 1.g laikā pēc piedzimšanas.
3. Laul. noslēgš. noteikumi.
Laulība-brīvprātīga,vienlīdzīga savienība starp vīrieti un sievieti, kuru noslēdz, lai izveidotu ģim. un kuras rezultātā rodas tiesības un pienākumi vienam pret otru. Sasn.18g.v., izņēm.gad.no 16 g.un precas ar pilngadīgu personu,un nepilngad.tiek atzīts par pilng. Laulība ir aizliegta: 1)pers.,kuras tiesa ir atzinusi par rīcībnespējīgām, 2)radinieki taisnā līnijā-brāļi ar māsām, pusbr. un pusmā., 3)adoptētājam ar adoptējamo līdz adopcijas attiecību izbeigšanās, aizbild. ar aizbilstamo vai aizgād. ar aizgādnībā esošo līdz aizbildnības vai aizgādnības izbeigšanos, 4)pers.kas jau sastāv laulībā, 5)viena dzimuma personām. Šie noteikumi ir saistoši visām institūcijām.
4.Laulības noslēgša. kārtība.
Laulību var noslēgt gan Dzimtsarakstu nodaļā, gan baznīcā. CL nosaka, kādas konfesijas garīdznieki ir tiesīgi laulāt-tie ir luterāņi, Romas katoļi, pareiztic., vecticībn., metodisti, bapt., 7.dienas adventisti, Mozus ticīgie. Nelaulā, ja zināmi šķēršļi laulībai. Var laulāt bez iepriekšējas izsludināšanas, ja līgavainis dodas karā vai līgavaiņa dzīvību apdraud slimība. Laulāšana notiek klātesot līgav.un līgavai un 2 pilngad.lieciniekiem. Jautā abiem,vai abi vēlas doties laulībā. Garīdzn.14 d.laikā nosūta dzimtsarakstu nodaļai ziņas.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −10,48 €
Work pack Nr. 1153017
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register