Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:968935
 
Author:
Evaluation:
Published: 16.05.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Not used
Extract

Visnotaļ moderna slimība. Visai populāra pasaulē. Ik dienas izplatītāka arī pie mums, Latvijā.
Atkarība no Interneta - tikpat bīstama kā alkoholisms
Speciālisti aizvien biežāk spriež par tādu parādību kā internetomānija jeb pārlieku liela atkarība no starptautiskā datoru tīkla. Interneta tīklā iepinas aizvien vairāk cilvēku un bez speciālistu palīdzības nespēj vairs tikt laukā jeb precīzāk runājot, vairs netiek prom no sava datora ne dienu, ne nakti.
Kāds upuris.
Volfgangam Grīnevaldam tas sākās darbā. Būdams pārdevējs mūzikas veikalā, viņš aizvien vairāk sava laika sāka pavadīt Internetā, meklējot dažādus mūzikas instrumentus. Taču drīz vien viņš šo nodarbi sāka turpināt mājās. Grīnvalds katru dienu atgriezās mājās, pēc astoņu stundu garās darba dienas un pieslēdzās Internetam. Beigu beigās šis ieradums aizvien vairāk pieņēmās spēkā un drīz Volfgangs konstatēja, ka viņš tīklā katru vakaru pavada ne mazāk kā deviņas stundas - viesojoties pļāpu lapās vai vienkārši sērfojot globālajā tīklā. Beigās kļuva tik slikti, ka viņš ar to jau nodarbojās katru dienu un nakti. Viņa telefona rēķins kļuva astronomisks, bet viņš nevarēja pārtraukt. Ja kādu dienu viņš nebija sērfojis Internetā, viņš kļuva vai traks.
47 gadus veco Grīnevaldu bija piemeklējis tas, ko mūsdienās dēvē par atkarību no Interneta jeb internetomāniju. Reiz viņš pieslēdzās kādai pļāpu lapai un tikai tad sākās visas nepatikšanas. Izmantojot pseidonīmu vācietim nekad nav bijušas problēmas uzsākt sarunu ar cilvēkiem, iesaistīties diskusijās par personiskiem jautājumiem. Reizēm viņš sazvanījās vai pat satikās ar tiem cilvēkiem, ar kuriem bija iepazinies "čatā". Tādēļ viņam nācās pavadīt nakti pēc nakts pie datora. Tas vai viņa bērni laikā aizies uz skolu, viņam bija pilnīgi nenozīmīgi, taču tikko pamodies viņš skriešus devās pie datora pārbaudīt savu elektronisko pastkastīti. Viņš pilnībā bija zaudējis kontroli pār sevi.
Apdraudēti gandrīz 10 procenti Interneta lietotāju
Diemžēl Grīnevalda gadījums nebūt nav unikāls. Amerikāņu psiholoģe Kimberlija Janga, ka piecus līdz desmit Interneta lietotājiem var uzskatīt par internetomāniem. Savā grāmatā "Tīklā notvertie" Pitsburgas universitātes profesore un internetomānu centra dibinātāja apgalvo, ka internetomānija procentu izteksmē ir tikpat nopietna problēma kā alkoholisms vai slimīga aizraušanās ar azartspēlēm.
Viens no pēdējiem Amerikas savienotajās valstīs veiktajiem pētījumiem rāda, ka aptuveni 25 procenti respondentu pirmajos sešos Interneta lietošanas mēnešos kļuvuši no šī datortīkla atkarīgi.
"Atkarībai no Interneta izšķir trīs posmus.
Pirmajā fāzē iesācējs iepazīst starptautisko datoru tīklu. Bieži - pēc tam, kad kā dāvanu saņēmis datoru. Ātri vien šis cilvēks atrod Internetā ziņu vai pļāpu lapas, kuru tematika atbilst paša interesēm, kur attīstās sērfera jaunā identitāte. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register