Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:253462
 
Evaluation:
Published: 22.10.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Used
Extract

Tā kā Indija ir ļoti liela zeme, ir grūti runāt par vienotām virtuves tradīcijām, jo pat populārākajiem ēdieniem katrā novadā ir daudz variantu. Pati svarīgākā indiešu virtuves īpatnība ir neskaitāmu garšvielu lietošana visdažādākajās kombinācijās. Indija jau kopš seniem laikiem tiek uzskatīta par garšvielu zemi, jo tā bagāta ar pipariem, čilli, ingveru, koriandru, kurkumu, kardamonu, krustnagliņām un cit;am garšvielām. Tagad priekšroka tiek dota dažādiem garšvielu maisījumiem, kas izceļ ēdiena neatkārtojamo garšu. Tā ir sevišķa māksla, jo neviena garšviela nedrīkst pārmākt otru vai pārlieku izcelties. Vispopulārākais maisījums, ko iecienījuši eiropieši ir karijs. Tā nav atsevišķa garšviela, bet gan dažādu garšvielu sajaukums. Tā pagatavošanai visbiežāk izmanto koriandru, sīpolus, ķiplokus, ingveru, čilli, kurkumu, sinepju graudiņus, kanēli, krutnagliņas, fehneļa sēklas, kardamonu, muskatriekstu un anīsu. Indiešu virtuvē lieto gan karija pulveri, gan pastu, kas vairāk piemērota mērču un zupu garšu uzlabošanai.
Ļoti svarīgs indiešu virtuves produkts ir rīsi- Indijā to ir vairāk nekā tūkstoš šķirņu. Tāpēc nav brīnums, ka rīsus izmanto visos iespējamos veidos- vāra, cep, sautē, kombinē ar dārzeņiem un pākšaugiem, kokosriekstu produktiem, augļiem, biezpienu, gaļu, zivīm un sēnēm. Dienvidindijas virtuve nav iedomājama bez augļiem un arī kokosriekstiem. Šajā Indijas daļā galdā mēdz likt visdažādākās zivis un jūras veltes.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register