Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:587842
 
Author:
Evaluation:
Published: 24.05.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 6 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads   
  Meksikāņu ēšanas ieradumi   
  Garšvielas, pipari   
  Tortiļjas, miltu tortiļjas   
  Zupas, sīpolu un tīteņu zupa meksikāņu gaumē   
  acteku zupa, Otrie ēdieni, totiļjas ar grilētu gaļu un cukini   
  marinēts paltuss ar avokādo, fajitas   
  Mērces, augļi un dārzeņi   
  Dzērieni, kokteilis ''Margarita''   
Extract

Sīpolu zupa meksikāņu zemnieku gaumē.

4 lieli sīpoli, 2 ēdamkarotes sviesta vai margarīna, 4 ēdamkarotes miltu, 1l vistas buljona (var no buljona kubiņiem), 3 glāzes piena, 1 glāze saldā krējuma, 6 baltmaizes šķēlītes, 2 olu dzeltenumi, 4 – 6 ēdamkarotes rīvēta siera, sāls, pipari.

Sīpolus sagriež, liek katlā, pievieno sviestu, tad uzliek vāku un sautē 20 min uz mazas liesmas (jāseko, lai sīpoli nepiedegtu; ja nepieciešams pielej mazliet gaļas buljona). Pēc tam pieber miltus un pielej gaļas buljonu. Maisījumu nogaršo, pielej tam pienu, pieliek krējumu un zupu vāra 20 min. Pa to laiku apgrauzdē baltmaizes šķēlītes. Pēc tam tās ieliek zupas terīnē un pārlej ar verdošu buljonu. Terīnei uzliek vāku un ļauj zupai 3 – 4 min ievilkties. Pēc tam tūlīt pasniedz.


Tīteņu zupa meksikāņu gaumē.

1 glāze tomātu sulas, 2 ēdamkarotes augu eļļas, 2 l gaļas buljona, 12 plānas pankūkas (''tortiļjas''), 2 olas.
Pildījumam: vārīta vistas gaļa, dārzeņi, sviests vai sarīvēts siers.

Augu eļļu sasilda, pielej tomātu sulu un vāra dažas minūtes. Pievieno buljonu un maisījumu uzvāra. Ceptās pankūkas pilda ar smalki sagrieztu, vārītu vistas gaļu, dārzeņiem vai sarīvētu sieru. Pēc tam tās saritina, veidojot nelielus tīteņus. Katrā šķīvī ieliek 3 tīteņus, pārlej ar karstu buljonu un virsū uzkaisa smalki sagrieztas, cieti novārītas olas.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register