Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:255122
 
Evaluation:
Published: 02.10.2019.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

13.KONFLIKTI UN STRESS
Konflikti var rasties dēl saskaņas trūkuma starp divām vai vairākām pusēm, kur katra puse dara visu, lai tiktu pieņemti tās uzskati vai mērķis. Konflikts ir savstarpējo attiecību dalībnieku pretrunu galējā saasināšanās. Konflikts var būt arī personības iekšējās struktūras elementu cīņa. Visu konfliktu pamats ir krasas pretrunas, kas rodas starp personām vai paša indivīda iekšienē.
Konfliktu veidi ir, iekšējais konflikts, kas rodas, ja cilvēkam izvirza pretrunīgas prasības uz darbu,iekšējias konflikt var rasties no pārslodzes, vai arī nepietiekamas slodzes. Visizplatītākais konfliktu veids ir starppersinu konflikts, kas uzņēmumā var izveidoties dēļ vakantas vietas vai dēļ cīnas par ierobežotiem resursiem. Konflikts var rasties starp grupu un personu, kad grupas dalībnieka uzskati atšķiras no grupas. Tāpat var novērot grupu konfliktu, kas bieši veidojas starp lineāro un štāba personālu, funkcionālajām grupām. Konflikti organizācijā ir dabiska parādība, kas var labvēlīgi ietekmēt lēmumu pieņemšanu, sniegt jaunu informāciju un apmierināt cieņas un varas vajadzības . Konflikt var būt funkcionāl un disfunkcionāls, paaugstinot vai pazeminot orgenizācijas darbibas efektivitāti.
Konflikta pamatiemesli ir ierobežoti resursi, darba uzdevumu savstarpējā atkarība, mērķu atšķirība, atšķirīgi uzskati un vērtības, uzvedības maniere un dzīves pieredz, vai arī slikta komunikācija.
Konfliktu var atrisināt, tikai atkarīgs cik efektīvi to vada. Funkcionālās sekas rodas, kad konflikta atrisinājums ir pieņemams visām pusēm un tās ir noskaņotas turpmākai sadarbībai. Konflikts mazina vienprātību un pakļaušanās sindromu, tas var paaugstināt lēmumu kvalitāti. . Disfunkcionālās sekas ir neapmierināts personās, kas regulāri mainās, tādējādi pazemnot darba ražīgumu, tas veicina mazas iespējas sadarbībai nākotnē. Iespējams konfiktējošās puses pārtrauc komunikāciju.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −8,48 €
Work pack Nr. 1373892
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register