Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:500127
 
Author:
Evaluation:
Published: 31.03.2003.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Not used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
Extract

Informācijas zinātni (IZ) radīja 20.gs. 50. gados pieaugošā interese par informācijas tehnoloģijām un tajās iesaistītajām informācijas sistēmām. Šo starpdisciplīnu dzīvē ieviesa ASV Dokumentu un Komunikācijas centrs, kas vadīja bibliogrāfisko informācijas sistēmu izpētes procesu, īpaši uz datorsistēmām bāzētos variantus. Sākotnēji IZ mērķis bija darboties šajās jomās, bet mūsdienās, kad jēdziens ir krietni paplašinājies, mērķis ir darboties kā ļoti daudzu zinātņu starpdisciplīnai, vienojošam, koordinējošam, organizējošam starpposmam. Mērķis ir atvieglināt un padarīt maksimāli efektīvu visu līmeņu informācijas un lietotāju komunikāciju, tādējādi veidojot informācijas sabiedrību.
IZ objekts ir informācija, informācijas pārraide sabiedrībā, informācijas sniegšana lietotājiem; sociālās komunikācijas. Priekšmeti - informacionālās apkalpošanas likumsakarības.
Informācijas tehnoloģiju loma IZ attīstībā bija un ir vistiešākā. IZ radās kā bibliogrāfijas kontroles nenumurējama automatizācija, ilgstoši darbojās bibliogrāfijas informācijas sistēmas jomā, detalizēja datorbāzes dažādību. Mūsdienās informācijas tehnoloģiju ietekmē IZ izpētes jautājumu loks jūtami paplašinās. Piemēram, daudzi informacionālie procesi kļuvuši ļoti cieši saistīti ar informācijas tehnoloģijām, to procesiem. Tā ir atsevišķa IZ darbības joma, kas pēta metodes un tehnoloģiju, kas var uzlabot informācijas kvalitāti un informācijas pārraides procesus informācijas sistēmās.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register