Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
7,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:642089
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.03.2004.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

1. Metodoloģisko zināšanu nozīme tiesībās un juridiskajā izglītībā.
Par metodoloģiju runā kā par teorētiskās un praktiskās darbības metožu sistēmu, kuru izdala: *sistēmas daļu mijiedarbībā; * sistēmas daļu integritātē. Ar mijiedarbību saprot to, ka veselajamir īpašības, kas nav raksturīgas atsevišķām daļām (atsevišķām metodēm), bet parādās daļu mijiedarbībā No mijiedarbības izriet arī otra daļa – integritāte. Tā ir sistēmas viengablainības īpašība. Metodes un metodoloģija atrodas savstarpējā atkarībā. Metodes nosaka metodoloģiju un otrādi. Saistībā ar tiesībām, jebkuru parādību jāuzlūko kā sistēmu.

2. Juridisko metožu pielietošanas nozīme juristu praktiskajā darbībā.
Priekšmeta nozīme jurista darbā – jāsaprot, kā jebkura darba veikšanai nepiciešams paņēmiens. Tiesībsargājošās iestādēs jebkurš jurists metodes pielieto stihiski, neapzināti, intiutīvi. Jurista darbā vispārīgie 2 svarīgākie momenti: 1) jebkura jurista darbība ir saistīta ar patiesības noskaidrošanu , sastībā ar to jur. darbību var pielīdzināt zinātniskajai izziņai, tās galvenie priekšnosacījumi: *mērķtiecīgums, * plānveidīgums, * sistēmiskums – ja to visu attiecina uz jurista darbību, tad tikai var runāt par profesionālismu.; 2) juristam darbā svarīgi izmantot tieši juridiskās metodes: novērošana – kaut kāda obejka uztvere.
Jurists apgūstot tiesības apgūst arī metodes, tādejādi iegūst atbilstošu juridisko kvalifikāciju.Metodes, kā domāšanas veids, to pareiza apguve un lietošana ir garants adekvātai tiesību piemērošanai. Juristiem metodika jāapgūst visplašākā nozīmē, orientējoties likumos, utt. Jurista profesionālo darbību veido lēmumu pieņemšanas ķēde, to veido dažādi posmi – ikviens lēmums būs pilnīgs, ja pamatosies uz arumentiem, kas balstās uz primārās disciplīnas starptautiski atzītiem principiem. Liela nozīme ir lēmuma izklāstam.

3. Tiesību teorijas metodoloģiskā loma.
Metodoloģisku lomu pilda principi, atziņas, tiesību normas. Teorija – visvienkāršākā zināšanu sistēma. Cilvēces uzkrāta zināšanu forma. Jebkuras teorijas centrā ir ideja.
Metodoloģija – tiesību filozofija. Nav teorijas bez metodes un nav metodes bez teorijas.

4. Metodes jēdziena vispārējā izpratne.
Metode – ir noteikta mērķa sasniegšanas, konkrēta uzdevuma risināšanas veids, esamības teorētiskās un praktiskās apguves paņēmienu un operāciju kopums.
Metode - mērķa saniegšanas , konkrēta uzdevuma risināšanas veids, paņēmienu un principu sist. teorētiskai un praktiskajai darbībai. Metode izriet no metodoloģijas. Metodoloģijas pamats ir viens, metodes ir atšķirīgs.Juridiskās izziņas process ir daudzpakāpju process, katrā stadijā tiek pielietota noteikta metode. Metode ir atvasināta no informācijas, kas jau no pirmsākumiem ir ielikta pētijuma obektā.
5. Metodoloģisko zināšanu formas un avoti tiesībās.
Zināšanas par metodoloģiju veidojas 2 līmeņos: 1) metodoloģiskajā – teorētiskajā. Metode tiek atklāta ar teorētiskās domāšanas palīdzību. 2) metodiskajā – praktiskajā. Metodes atklāšanas veids.

6. Metode un darbība. Darbības jēdziena izpratne.
Metode – darbības veids, operāciju kopums kāda mērķa sasniegšanai. Metode strukturē darbību.Izvirza prasības noteiktai darbībai. Metode - mērķa saniegšanas , konkrēta uzdevuma risināšanas veids, paņēmienu un principu sist. teorētiskai un praktiskajai darbībai.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −14,41 €
Work pack Nr. 1112207
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register