Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

Great deal: today with a discount!

Regular price:
7,49
You save:
1,27 (17%)
Discounted price*:
6,22
Purchase
Add to Wish List
ID number:968904
Evaluation:
Published: 20.01.2014.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 12 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  ANOTĀCIJA    2
  SATURS    3
1.  IEVADS    4
2.  LITERATŪRAS APSKATS    6
2.1.  Karotinoīdu vispārējs raksturojums    6
2.2.  Karotinoīdu fizikāli- ķīmiskās īpašības    6
2.3.  Karotinoīdu iedalījums    6
2.4.  Karotinoīdu izplatība dabā    9
2.5.  Karotinoīdu nozīme un funkcijas    10
2.6.  Karotinoīdu absorbēšanas spēja    11
2.7.  Karotinoīdu dabīgie avoti un to izmantošana    12
2.8.  Garšaugu ķīmiskais sastāvs    12
3.  EKSPERIMENTĀLĀ DAĻA    14
3.1.  Materiāli un reaģenti    14
3.2.  Darba metodika    14
3.2.1.  Paraugu sagatavošana    14
3.2.2.  Pētījumā izmantotās metodes shēma    15
3.3.  Graduēšanas grafika konstruēšana    16
3.4.  Analīzes gaita    16
4.  REZULTĀTI UN DISKUSIJA    18
  SECINĀJUMI    20
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    21
  Pielikumi    22
Extract

Pētījuma rezultāti parāda, ka karotinoīdu saturs svaigās dillēs, selerijās un pētersīļos ir lielāks nekā kaltētos šo garšaugu paraugos. Karotinoīdu saturs svaigos diļļu paraugos ir par 31,24 %, seleriju paraugos- par 29,78 %, bet pētersīļu paraugos- par 32.03 % lielāks nekā attiecīgos kaltētu garšaugu paraugos.
Savukārt, starp svaigiem pētersīļu un diļļu paraugiem karotinoīdu satura atšķirība arī neliela- 3.388 mg%, bet nedaudz vairāk no šiem diviem paraugiem atšķiras karotinoīdu saturs svaigās selerijās- par 12.127 mg% mazāk nekā dillēs un par 8.739 mg% mazāk nekā pētersīļos.
Izmantojot pētījumā iegūtos datus apstiprinās izvirzītā hipotēze - svaigos diļļu, seleriju un pētersīļu paraugos ir lielāks karotinoīdu saturs.

SECINĀJUMI
1. Izmantojot pētījumā iegūtos datus apstiprinās izvirzītā hipotēze - svaigos diļļu, seleriju un pētersīļu paraugos ir lielāks karotinoīdu saturs nekā kaltētos garšaugos.
2. Karotinoīdu saturs svaigos diļļu paraugos ir par 31,24 %, seleriju paraugos- par 29,78 %, bet pētersīļu paraugos- par 32.03 % lielāks nekā attiecīgos kaltētu garšaugu paraugos.
3. No analizētajiem garšaugiem vislielākais karotinoīdu saturs ir svaigās un kaltētās dillēs, bet vismazākais - svaigās un kaltētās selerijās.

Author's comment
Load more similar papers

Send to email

Your name:

Enter an email address where the link will be sent:

Hi!
{Your name} suggests you to check out this Atlants.lv paper on „Karotinoīdu saturs kaltētos un svaigos garšaugos”.

Link to paper:
https://eng.atlants.lv/w/968904

Send

Email has been sent

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register