Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:783245
 
Evaluation:
Published: 06.11.2015.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
Extract

Nodarbinātība un latviešu valodas zināšanas

Ārzemnieki lielā daļā profesiju Latvijā var strādāt tikai tad, ja viņi noteiktā līmenī ir apguvuši latviešu valodas zināšanas. Darba tirgum nepieciešamais latviešu valodas prasmes līmenis ir atkarīgs no nodarbinātības valsts vai privātajā sektorā, kā arī no profesijas statusa, vai tā ir reglamentēta vai nereglamentēta.
Valsts un pašvaldību iestāžu, tiesu un tiesu sistēmai piederīgo iestāžu, valsts un pašvaldību uzņēmumu, kā arī to uzņēmējsabiedrību darbinieku, kurās lielākā kapitāla daļa pieder valstij vai pašvaldībai, profesionālo un amata pienākumu veikšanai darbam nepieciešamo latviešu valodas prasmes līmeni nosaka valsts (nepieciešamo zināšanu līmeni nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr.733 „Noteikumi par valsts valodas zināšanu apjomu un valsts valodas prasmes pārbaudes kārtību profesionālo un amata pienākumu veikšanai, pastāvīgās uzturēšanās atļaujas saņemšanai un Eiropas Kopienas pastāvīgā iedzīvotāja statusa iegūšanai un valsts nodevu par valsts valodas prasmes pārbaudi”). Tāpat valsts var izvirzīt nepieciešamo valsts valodas zināšanu apmēru reglamentētajās profesijās.
Privāto iestāžu, organizāciju un uzņēmumu darbiniekiem attiecīgās profesijas vai amata pienākumu veikšanai pamatā nepieciešamo latviešu valodas prasmes līmeni un pakāpi nosaka darba devējs, tomēr, ja darbinieks ar savu darbu veic noteiktas publiskas funkcijas vai skar likumīgās sabiedriskās intereses, var būt nepieciešamas latviešu valodas zināšanas. Pēdējā gadījumā nepieciešamo latviešu valodas zināšanu prasmju līmeni nosaka MK noteikumi Nr.733.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,48 €
Work pack Nr. 1350176
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register