Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:284147
 
Author:
Evaluation:
Published: 06.12.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

krimināllietu var neierosināt, pat ja ir pietiekams pamats, kas norāda uz NN izdarīšanu tikai KPK 53.panta 1.daļas 2.punktā norādītajā gadījumā, ja bija izdarīts kriminalpārkāpums un ir izlīgums ar cietušo.
Dotajā situācijā nodarījums pieder pie publiskās apsūdzības lietu kategorijas, kur nav vajadzīgs cietušā iesniegums, lai ierosinātu Krimināllietu. Pie tam tīša smago miesas bojājumu nodarīšana saskaņā ar KL 7.panta 4.daļu (Smags noziegums ir tīšs nodarījums, par kuru šajā likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku, ilgāku par pieciem gadiem, bet ne ilgāku par desmit gadiem.) ir smags noziegums, par kuro ir paredzēta kriminālatbildība KL 185.pantā, bet sods nevienā no panta daļām nav mazāks par pieciem gadiem, bet dažās daļās – pat lielāks par 10 gadiem, tātad, cietušā lūgums nav ņemams vērā.
Saskaņā ar KPK 107.pantu „Krimināllietas ierosināšanas iemesli ir: personu pieteikumi; uzņēmumu, iestāžu, organizāciju un amatpersonu ziņojumi vai attiecīgu materiālu iesniegšana; pieteikšanās par vainīgu; presē publicētās ziņas; izziņas iestādes, prokurora, tiesas vai tiesneša tieši atklātas noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmes; psihologa vai ārsta atzinums par seksuālo vardarbību pret bērnu (līdz 16 gadu vecumam).Krimināllietu var ierosināt tikai tajos gadījumos, kad ir pietiekams pamats, kas norāda uz noziedzīga nodarījuma izdarīšanu.”. Mūsu gadījumā ir izpildīti divi krimināllietas ierosināšanas nosacījumi: 1) policija saņēma ziņojumu no citas iestādes 2) ziņojuma pārbaudes laikā bija iegūtas tās ziņas, kas dod pamatu uzskatīt, ka notika noziedzīgs nodarījums (jo tīša smago miesas bojājumu nodarīšana ir noziedzīgs nodarījums, bet pārbaudes laikā apstiprinājas tieši tas, ka miesas bojājumi bija nodarīti tīša uzbrukuma rezultātā.). …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,98 €
Work pack Nr. 1203601
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register