Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
14,20 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:962034
 
Author:
Evaluation:
Published: 06.09.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

71.pants Genocīds
No objektīvās puses genocīds izpaužas kā pantā un ANO 1948.g.konvencijas “Par genocīda novēršanu un sodu par to” 2.pantā norādītās darbības. Formāls sastāvs. Sevišķi smags noziegums. Subjektīvo pusi raksturo tiešs nodoms ar mērķi iznīcināt cilvēku grupu noteiktu pazīmju dēļ.
Genocīds- dzimtas, cilts iznīcināšana.
Tiešais nodoms- darbība nolūkā pilnībā vai daļēji iznīcināt kādu nacionālu, etnisku, rases sociālu, noteiktas kopības pārliecības vai ticības cilvēku grupu kā tādu, šādas grupas locekļus nogalinot, nodarot viņiem dzīvībai vai veselībai bīstamus miesas bojājumus vai novedot viņus līdz psihiskai saslimšanai, tīši radot viņiem tādus dzīves apstākļus, kas pilnīgi vai daļēji šos cilvēkus fiziski iznīcina, lietojot līdzekļus, kuru mērķis ir novērst bērnu dzimšanu šādā grupā, vai nododot bērnus piespiedu kārtā no vienas cilvēku grupas otrā.
Jāpiezīmē, ka noziedzīga nodarījuma sastāvs – genocīds ir specifisks ar to, ka personas šāda rakstura nodarījumam nav noilguma. Tas pamatots ar 1968g.26nov. pieņemto konvenciju par noilguma neattiecināšanu kara noziegumiem un noziegumiem pret cilvēci. Latvija šai konvencijai pievienojās 1990g. 4maijā un spēkā stājās 1992g. 13jūlijā.
Protams, runājot par subjektīvo pusi nodarījumā ko K.L. sauc par genocīdu jāsaskata vainīgā psihiskā darbība, kas tieši saistīta ar pilnīgu vai daļēju kādu nacionālu, etnisku, rases sociālu, noteiktas kopības pārliecības vai ticības cilvēku grupu kā tādu iznīcināšanu, šādas grupas locekļus nogalinot, nodarot viņiem dzīvībai vai veselībai bīstamus miesas bojājumus vai novedot viņus līdz psihiskai saslimšanai, tīši radot viņiem tādus dzīves apstākļus, kas pilnīgi vai daļēji šos cilvēkus fiziski iznīcina, lietojot līdzekļus, kuru mērķis ir novērst bērnu dzimšanu šādā grupā, vai nododot bērnus piespiedu kārtā no vienas cilvēku grupas otrā un apvieno vienotā veselā personas psihiskās darbības intelektuālos un gribas procesus. Tātad noziedzīga nodarījuma speciālais subjekts ir persona, kurai piemīt ne vien nodarījuma subjekta pamatpazīmes- pieskaitāmība un kriminālatbildības vecums, bet arī vel citas, tikai konkrētai personai raksturīgas krimināltiesiskajā normā īpaši paredzētas pazīmes…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −6,70 €
Work pack Nr. 1119793
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register